Guvernul vizează introducerea pe piață a mașinilor noi și eliminarea celor vechi, care poluează excesiv
Executivul vrea să identifice o soluţie pentru a încuraja introducerea în piaţă a maşinilor noi, a anunţat premierul Mihai Tudose, precizând însă că nu se doreşte înlocuirea unei taxe cu o alta.
Întrebat într-un interviu difuzat sâmbătă de Antena 3 ce soluţie se are în vedere în cazul timbrului de mediu, şeful Executivului a declarat: „Timbrul de mediu, aşa cum era, a fost scos nu neapărat (…) ca o dorinţă a Guvernului de atunci, este o decizie a Curţii Europene. (…) Am vorbit cu doamna ministru al Mediului, la nivel de cabinet trebuie totuşi să găsim o soluţie pentru a încuraja (…) introducerea în piaţă a maşinilor noi şi să mai eliminăm pe cât se poate pe cele care (…) poluează excesiv.
Acel timbru de mediu până la urmă nu era foarte bine echilibrat, în sensul că plăteai la fel şi dacă aveai o maşină care stătea. Trebuie să vedem cum se face ca să găsim mecanismul corect ca cel care poluează să plătească, dar să plătească şi în funcţie de cât poluează”.
Totodată, şeful Guvernului a precizat că este necesară împrospătarea parcului auto.
„Ideea este de a împrospăta parcul auto, să nu mai avem pe şosele rable. (…) Dar aici avem alte organisme care există – ITP-ul, inspecţia tehnică periodică, Registrul Auto Român. (…) Poate fi şi aia o zonă de interes, să eficientizăm şi să normalizăm activitatea de acolo, să înăsprim condiţiile acolo. (…) Eu nu vreau să înlocuiesc o taxă cu altă taxă şi plec de la premisa că ne trebuie un parc auto modern şi, repet, poate găsim alte instrumente”, a mai afirmat Tudose, potrivit Agerpres.
Pe de altă parte, premierul a reamintit că în ianuarie va avea loc „o eficientizare a actului guvernamental” şi va fi făcută o analiză referitoare la debirocratizare.
În acest context, Tudose a precizat că nu se poate vorbi despre impozit global şi despre eficientizarea actului administrativ, până când structurile statului nu vor fi interconectate electronic.
„Impozitul global, impozitul pe gospodărie, este o normalitate, se practică în toate ţările civilizate. Deocamdată nu este România suficient de bine pregătită, din toate punctele de vedere, şi uman, şi tehnic. (…) Nu putem vorbi nici de impozit global, nici de această eficientizare a actului administrativ, de debirocratizare, până când toate structurile statului sunt interconectate electronic, să ştie fiecare ce face celălalt”, a mai afirmat Tudose.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun