Guvernul va modifica procedurile ANAF – Activitatea unei firme va fi suspendată doar dacă diferenţa de bani găsită va fi de 300 – 500 de lei
Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că Guvernul intenționează să modifice legislația privind procedurile ANAF referitoare la suspendarea activității firmelor în cazul în care acestea au fost găsite cu sume de bani încasate în neregulă, în plus sau în minus.
El a menționat că prevederile avute în vedere de Guvern se referă la modificarea aplicării măsurii de suspendare a activității unei companii dacă diferențele găsite de ANAF sunt plus/minus 300 sau 500 de lei.
„90% din ce s-a prezentat (de către mass-media — n.r.) cu închis de firme pentru 50 de lei nu era adevărat, dar 10% era adevărat. Și pentru acelea 10% adevărate cred că putem (pune — n.r.) clar în ordonanță că plus/minus 300 de lei se plătește doar amendă. Doi — atunci când se ia măsura suspendării activității, aceasta să poată fi revocată în aceeași zi dacă se plătește o amendă de 10 ori suma constatată ca fiind neînscrisă în contabilitate. Ai 400 de lei în plus în casă, plătești 4.000 de lei și, prima dată, te iert. A doua oară, asta rămâne să discutăm. Putem să punem de 20 de ori suma respectivă și a treia oară să nu mai existe niciun fel de amendă pe care să poți să o plătești și să se suspende activitatea. Ideea este, repet, pe de o parte eu cred că toată lumea trebuie să-și plătească taxele și să fie riguroasă în acest sens și este și un mod de educare a publicului, un respect față de obligațiile noastre. În al doilea rând, nu cred că trebuie să ducem lucrurile la absurd, așa cum se duc în alte situații. Și de aceea, dacă Ministerul Justiției aprobă propunerile ANAF, putem să facem alte reglaje„, a explicat Ponta.
El a mai spus că susține eforturile ANAF dar își asumă și criticile pentru acțiunile de combatere a evaziunii fiscale care, deși au avut și rezultate bune, urmând forma actuală a legii ar putea duce la excese sau chiar abuzuri.
”Nu vreau să picăm în extrema cealaltă, a unor abuzuri și a unor lucruri duse la extrem. Motiv pentru care, împreună cu șeful ANAF și cu ministrul Justiției, am decis ca, dacă putem chiar în ședința de joi, dacă nu marți (săptămâna viitoare — n.r.) să facem niște reglaje: vreau să rămână în continuare un Fisc foarte puternic și foarte hotărât în combaterea evaziunii fiscale, dar putem să introducem trei prevederi care țin de reglaj și de îndepărtarea oricăror excese”, a mai declarat premierul, care a participat la conferința de lansare în dezbatere publică a proiectului de act normativ privind înființarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, organizată la Ministerul Justiției.
Sursa: agerpres.ro
Foto: turnulsfatului.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România”
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România” Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti și avocat, a adus în discuție recentele modificări ale codurilor CAEN din România. Într-o postare pe rețelele de socializare acesta a criticat introducerea unor […]