Guvernul a lansat programul ”Profesori motivați în școli defavorizate”. Buget de 25 de milioane de euro
Executivul a lansat, recent, programul ”Profesori motivați în școli defavorizate” pentru a sprijini cadrele didactice care predau în școlile defavorizate din întreaga țară.
Programul „Profesori motivati in scoli defavorizate” vine ca o valorificare a unui program mai vechi – „Teach for Romania”, premierul Dacian Ciolos subliniind ca initiativele de succes trebuie valorificate si extinse la nivel national.
„Initiativele de succes, care si-au dovedit eficienta, au nevoie sa fie valorificate si extinse la nivel national. Azi, Ministerul Fondurilor Europene a lansat o linie de finantare care sprijina atragerea tinerilor profesionisti pentru a preda in scoli defavorizate din intreaga tara. Valorificam astfel modelul de succes al programului Teach for Romania, asa cum am promis in mai multe randuri, si asa cum ne-am propus prin Pachetul Anti-saracie – lansat in februarie”, a scris premierul Ciolos pe pagina sa de Facebook.
Bugetul alocat programului „Profesori motivati in scoli defavorizate” este de 25 de milioane de euro, iar scopul sau este de motivare a cadrelor didactice care lucreaza cu copii aflati in situatii speciale:
– Copii cu risc ridicat de abandon scolar – majoritatea provin din familii sarace / au dizabilitati / sunt de etnie roma / din comunitati izolate etc;
– Copii din spitale;
– Copii aflati in penitenciare (delincventa juvenila).
Apelul, finantat din Programul Operational Capital Uman (POCU), se adreseaza scolilor din medii defavorizate, organizatiilor neguvernamentale, organizatiilor publice cu atributii in domeniul educatiei, autoritatilor publice locale, furnizorilor de servicii de consiliere scolara, in parteneriat cu aceste scoli.
De finantare vor beneficia cadrele didactice, mediatorii scolari, mangerii scolari si alti specialisti in educatie care lucreaza in scoli cu copii in situatii de risc educational.
Sursa Portalinvatamant.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]