Guvern: Prețul la abonamentele pentru elevii navetiști rămâne neschimbat până în 2019. Tarifele maximale care pot fi aplicate de transportatori
Tarifele maximale aplicate în anul școlar 2016-2017 de transportatorii rutieri pentru stabilirea prețurilor abonamentelor de care pot beneficia elevii care fac naveta vor fi menținute și în următorii doi ani școlari, respectiv până la 1 septembrie 2019.
Guvernul a aprobat, în acest sens, o Hotărâre pentru modificarea art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 863/2016.
Potrivit legislației în vigoare, elevii care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrală a abonamentelor lor de transport rutier.
Transportatorii au obligativitatea să respecte tarife maxime la stabilirea prețurilor acestor abonamente stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 863/2016, însă tarifele au fost valabile până la 1 septembrie 2017.
Prin actul normativ adoptat recent, aceleași tarife maximale se vor aplica până la 1 septembrie 2019. Tariful maxim aferent abonamentului de transport pentru elevii care fac naveta este de 3.48 de lei/km dus-întors fără TVA. Astfel, pentru o distanță de trei kilometri, tariful maxim fără TVA este de 10 lei, de exemplu, iar pentru o distanță de 50 de kilometri, tariful maxim este de 174 de lei, se arată într-un comunicat pe site-ul Guvernului. (A.M.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]