Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Gustul copilăriei”, în fructele și legumele crescute cu îngrășământ organic, certificat Bio, de un producător local din Alba

Ioana Neag

Publicat

în

„Gustul copilăriei”, în fructele și legumele crescute cu îngrășământ organic, certificat Bio, de un producător local din Alba

La Târgul Grădinarului 2024 , puteți găsi îngrășământ organic, certificat Bio, realizat de un producător local din Alba. Obținut din dejecțiile naturale ale găinilor ouătoare și fermentat timp de 30 de zile, acest îngrășământ bogat în micro și macro elemente reînvie solul și oferă produse de calitate superioară, cu gust autentic și valori nutritive sporite.

E soare, bucurie și culoare la Târgul Grădinarului astăzi, în Alba Iulia. Mă plimb printre standuri, fascinată de flori și îmi atrage atenția un stand mai diferit, cu îngrășământ organic. Mă opresc, curioasă de povestea acestui îngrășământ și descopăr mai mulți tineri la stand, care îmi vorbesc cu pasiune despre cum contribuie brandul lor la un stil de viață mai sănătos.

Citește și: ASTĂZI Începe ”Târgul Grădinarului” 2024. ediția a XIV-a, la Alba Iulia: Peste 55 de expozanți din județ, prezenți pe latura de vest a Cetății Alba Carolina. PROGRAMUL

Am venit la acest târg al Grădinarului cu un îngrășământ organic certificat Bio. Acest îngrășământ se obține din dejecții de pasăre, provenit de la fermele noastre de găini ouătoare.Ne adresăm micilor și marilor producători de legume. Îngrășământul se poate administra pe sol pentru gazon, pentru legume, pentru pomi și viță de vie, sau la cultura mare de grâu, porumb și alte triticale.

Îngrășământul nostru are micro și macro elemente ce ajută la creșterea naturală a plantei și ajută la sustenabilitatea solului în timp.”

Ce costuri are? Este mai rentabil îngrășământul organic?

„Ca și costuri, îngrășământul nostru organic este undeva la mijloc, dar ca și rentabilitate este mult mai rentabil decât un îngrășământ chimic.

Noi ne adresăm în mare parte culturilor bio pentru că ne pasă de viitorul nostru și al copiilor noștri, care ne dorim să fie unul cu o creștere mult mai sănătoasă.”

Care este clientul final al acestui îngrășământ organic

„Ne adresăm micilor și marilor producători, tot ce ține de agricultura bio. Suntem la început, vrem să creștem și avem toate șansele, deoarece clienții noștri prind încredere încet în noi”.

Tinerii îmi spun că trebuie să ne gândim și la solurile noastre pentru că le distrugem cu îngrășăminte chimice.

„Vrem să avem soluri mult mai sănătoase și legume, cereale și fructe bio. Oamenii ar trebui să fie mai conștienți, mai responsabili cu solul, resursele, cu sănătatea”

Brandul Gospodarul este prezent din 2002 pe piață, ca producători de furaje și concentrate pentru animale, însă îngrășământul natural îl produc doar de 2 ani.

Cum se realizează producția de îngrășământ organic

Producătorul local deține o fabrică performantă cu multă automatizare în care produc în jur de 5-6 tone pe zi.
Din această cantitate, aproximativ 50% merge spre vânzare la marii producători de cereale iar cam 50% la micii producători de legume.

Studiez cu atenție pungile desfăcute și nu arată rău, nici nu miroase. Întreb care este modul în care ajung la acest rezultat.

„Toată lumea știe că gunoiul putred afânează cel mai bine solul. Noi putrezim acest gunoi cu ajutorul utilajelor în aproximativ 30 zile. În mod natural, durează până la un an, în funcție de condițiile climatice.”

Producătorul local are mai multe magazine: în Micești, Alba Iulia centru, Vințu de Jos, Zlatna, Abrud, Teiuș, Luduș, Unirea și mai puteți găsi îngrășământul și în magazinele partenere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Ciugud, care a provocat un accident rutier în urmă cu 2 ani, în urma căruia a decedat tatăl său, și-a aflat prima […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea