Rămâi conectat

Ştirea Ta

Grup Corint loveşte din nou!!!!! Acuzată că a distrus o operă emblematica a lui Constantin Brâncuşi

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

După ce a nenorocit situl arheologic din Cetatea Albă Iulia şi a încasat milioane de euro pentru lucrări făcute de mântuială, cu materiale neconforme şi de proastă calitate, Grup Corint a mai făcut o victimă. De data asta o capodoperă emblematică a lui Constantin Brâncuşi: “Poarta sărutului” din Târgu Jiu.

Înainte de a vă spune ce a făcut Grup Corint cu POARTA SĂRUTULUI să recapitulăm ceva din  ce a făcut în Alba Iulia:

– a “refăcut” poarta a doua a cetăţii cu materiale neconforme, respectiv cu beton armat în loc de blocuri masive de piatră, lucrare care cu greu ar putea costa peste 10.000 euro deşi pentru ea Grup Corint a încasat aproape 600.000 euro… adică preţul echivalent a peste 20 de apartamente
– a “refăcut” poarta castrului roman APULUM în stil Disney Land,  deşi nu există nici o dovadă scrisă sau arheologica despre felul în care arată cu adevărat această poartă.
– a “refăcut” poarta castrului roman cu beton armat şi polistiren expandat, pentru care a încasat peste 1 milion de euro deşi lucrarea cu beton şi polistiren a costat în realitate sub 10.000 euro
– a distrus cu excavatoarele o mare parte a sitului arheologic castrul roman APULUM
– a distrus cu excavatoarele într-un mod absolut barbar situl arheologic de pe ravelinul Trinităţii (cunoscut şi sub numele ravelinul Trinitarienilor) distrugând în acest fel importante vestigii. Parchetul nu a dispus încă trimiterea în judecată a vinovaților pentru această faptă pentru că, nu-i aşa, parchetul este ocupat de răfuielile cu poliţiştii…
– a umplut cetatea Alba Iulia cu piatra cubică provenită din Turcia, din material composit, deşi proiectantul a cerut expres că piatra cubică să provină din Transilvania. Piatra turcească este de proastă calitate, are alt aspect şi altă compoziţie decât cea din Transilvania, dar este foarte ieftină Şi ca preţ şi că şi calitate.
– lucrările efectuate în cetate sunt de proastă calitate, o parte din materiale fiind deja degradate.

Ne oprim aici cu ceea ce a făcut Grup Corint în Alba Iulia deşi lista este mult mai lungă.

De data asta, Grup Corint a nenorocit o lucrare de referinţă a sculptorului Constantin Brâncuşi: POARTA SĂRUTULUI.

“Câştigătoare” a licitaţiei pentru restaurarea acestui monument cultural din Târgu Jiu, Grup Corint a lucrat după metodele cu care s-a obişnuit. Cele ieftine (chiar dacă distructive) ca să îi rămână cât mai mult bani.

La Târgu Jiu, Grup Corint trebuia să restaureze POARTA SĂRUTULUI. A făcut-o ca la orice spălătorie auto, a spălat-o cu pistol cu apă cu jet sub presiune. Rezultatul a fost că monumentul s-a îngălbenit ca urmare a dizolvării sub presiune a sărurilor şi oxizilor, detalii au fost şterse iar bucăţi din monument au căzut.

Scandalul este abia la început, proiectantul restaurării acuză faptul că nu a fost informat de începerea lucrării şi de faptul că s-a distrus monumentul, motiv pentru care refuză semnarea procesului verbal de recepţie. La nivelul Institutului Naţional al Patrimoniului există o stare de nervozitate cu privire la acest subiect iar comisia “Constantin Brâncuşi” pasează răspunderea către INP şi Grup Corint.

Pentru spălarea cu jet sub presiune Grup Corint urma să primească peste 100.000 euro. Mult pentru o spălătorie auto…

Vorba lui Constantin Brâncuşi: “Când am plecat eraţi săraci şi proşti. Când m-am întors v-am găsit şi mai săraci şi mai proști!”.

Radu Octavian

FOTO: panoramio.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Rubix, noul ”artist” stradal din municipiul Aiud care a vandalizat mai multe structuri din oraș

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA | Rubix, noul ”artist” stradal din municipiul Aiud care a vandalizat mai multe structuri din oraș Un nou „artist” stradal, și-a făcut apariția în Municipiul Aiud. Acesta se semnează „Rubix” și și-a marcat deja teritoriul pe mai multe clădiri din oraș. Citește și: VIDEO ȘTIREA TA | Vagonul restaurat al Mocăniței din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea