Rămâi conectat

Curier Județean

Gratuitate la transportul public local pentru elevii din Alba Iulia: Ce modificări au de aprobat consilierii locali

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Gratuitate la transportul public local pentru elevii din Alba Iulia: Ce modificări au de aprobat consilierii locali

În ședința din 27 septembrie, consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat modificarea și completarea Hotărârii nr. 322/2020 a Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia cu privire la acordarea de gratuitate la transportul public local elevilor din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat.

Proiectul de hotărâre inițiat vizează modificarea Hotărârii nr. 322/2020 a Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia cu privire la acordarea de gratuitate la transportul public local elevilor din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat respectiv:

-acordarea gratuității la transportul public local și elevilor cu reședința în municipiul Alba Iulia;
-valabilitatea cardurilor de mobilitate urbană se mărește de la o lună la 3 luni, fără a depăși sfârșitul anului școlar pentru care se solicită cârdul precum si valabilitatea vizei de reședință a elevilor cu reședința în municipiul.

Modificările propuse sunt necesare pentru a veni în sprijinul elevilor respectiv asigurarea gratuității elevilor la transportul public local de persoane aflați în diferite situații, neprevăzute la data aprobării HCL nr. 322/2020 sau a HCL nr. 27/2021 precum și încurajarea folosirii de către elevi a acestui tip de transport prin creșterea perioadei de valabilitate a legitimațiilor de călătorie de la o lună la 3 luni.

La ora actuală, legitimațiile de călătorie se eliberează doar elevilor care au domiciliul în municipiul Alba Iulia sau care sunt școlarizați la o unitate de învățământ de pe raza municipiului Alba Iulia, indiferent de adresa de domiciliu a elevului.

Există situații de elevi care au stabilită reședința pe raza municipiului Alba Iulia dar care sunt școlarizați la unități de învățământ care nu se află pe raza municipiului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alocații 2024: Guvernul a redus termenul de soluționare a cererilor de alocații pentru copii la cinci zile

Bera Larisa

Publicat

în

Alocații 2024: Guvernul a redus termenul de soluționare a cererilor de alocații pentru copii la cinci zile Guvernul a adoptat o lege care scurtează termenul pentru soluționarea cererilor de alocații pentru copii. Timpul se reduce de la 15 zile la cinci zile. Iulian-Alexandru Badea a propus un proiect la Senat pentru modificarea Ordonanței de urgență […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea