Grădiniţa nr. 11: „Bun rămas, grădiniţă!”
Preşcolarii grupei „Fluturaşii”, conduse de educatoarele Crina Ghergu şi Camelia Stanciu, au trăit un moment emoţionant: despărţirea de colegii care merg la toamnă la şcoală. Evenimentul, intitulat „Bun rămas, grădiniţă!”, a fost organizat şi de această dată într-un mod inedit de către cele două cadre didactice, prin momente care au trecut în revistă pregătirea dobândită de copii în grupa mare a Grădiniţei nr. 11, conduse de directoarea Aurelia Pop.
În faţa unei săli pline de părinţi, bunici şi fraţi ai preşcolarilor, activitatea a debutat cu o serie de dansuri pe care cei mici le-au învăţat cu instructoarele lor pe ritmuri latino-americane (Macarena) sau de vals. A urmat un moment muzical, în cadrul căruia copiii au interpretat cântecele distractive şi educative prin care au demonstrat că ştiu care este diferenţa dintre ieri, azi şi mâine, cunosc zilele săptămânii, cifrele şi literele (au purtat câte o literă din componenţa numelui lor), dar au arătat şi că trebuie să fie harnici şi cuminţi. La finalul acestui moment artistic, copiii s-au aşezat în ordine astfel încât au alcătuit cuvintele din propoziţia „Bun rămas, grădiniţă!”, lozincă pe care au strigat-o într-un singur glas. Un moment interesant a fost reprezentat de vizionarea unor fotografii proiectate pe un ecran cu activităţile desfăşurate pe parcursul acestui an şcolar, unele dintre acestea fiind văzute pentru prima dată chiar şi de către părinţii prichindeilor, care au rămas plăcut surprinşi de surpriza făcută.
*Premii particularizate după competenţele copiilor
Cu această ocazie, s-au anunţat cele mai recente premii cucerite de cei mici la mai multe concursuri naţionale, unde au obţinut numeroase locuri I, II şi III. De asemenea, au fost decernate diplome, particularizate după abilităţile şi competenţele fiecărui preşcolar în parte: cel mai bun povestitor, cel mai bun ecologist, cel mai bun prieten, cel mai activ copil, cel mai bun „om de ştiinţă”, cel mai bun muzician etc. Diplomele au fost însoţite de câte un stilou pentru fiecare din cei 15 preşcolari care din toamnă vor fi în clasa pregătitoare, respectiv câte o carte de colorat pentru copiii care vor rămâne la grădiniţă. O secvenţă aparte a fost schimbul de daruri pe care şi le-au făcut unii altora copiii care vor merge la şcoală celor care vor fi în continuare preşcolari (desene, păpuşi etc.), iar la final cu toţii au fost serviţi cu tort şi suc. (R.G.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea
Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea Profesorii pensionabili pot cere să rămână titulari chiar până la vârsta de 70 de ani! Potrivit calendarului mișcării personalului didactic, anexă a Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic în anul școlar 2025-2026 aprobată prin Ordinul […]