Rămâi conectat

Sport

Gicu Grozav rămâne în Turcia! La Bursaspor, după ce a reziliat contractul cu Karabukspor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atacantul albaiulian Gicu Grozav, purtătorul tricoului cu numărul 10 al echipei naționale, rămâne în Turcia, la Bursaspor, până la finele stagiunii, după ce și-a reziliat, de curând contractul cu Karabukspor, din pricina problemelor financiare ale acestora.

La Bursaspor, Gicu îl va avea coechipier pe Bogdan Stancu, un alt component al primei reprezentative.

Bursaspor se clasează pe locul 9 în Turcia, iar primul joc oficial în 2018 va fi marți, returul din Cupa Turciei, cu Genclerbirligi, pentru ca duminică, 21 ianuarie să întâlnească în Super Lig pe Istanbul BB. Tocmai liderul stagiunii, împotriva căruia a marcat la debutul în Turcia, la Karabukspor, un gol de senzație, în victoria cu 3-1

Fotbalistul în vârstă de 27 de ani a refuzat ofertele venite din țară, de la CFR Cluj şi FCSB, preferând să joace în continuare în străinătate. În vara lui 2017, a semnat cu turcii de la Kardemir Karabukspor, pentru care a marcat de două ori, în 14 prezenţe în campionat. Se ştie că fosta sa echipă a traversat o puternică criză financiară, jucătorii neprimindu-şi salariile timp de 5 luni, iar românii din lot şi-au reziliat contractele. Purtătorul tricoului cu numărul “10” la echipa naţională a României a rămas în Turcia, de unde a mai avut ofertă și de la Kayserispor, pregătită de Marius Șumudică. Cotat la două milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.de, Gheorghe Grozav (27 de ani) are parte în Turcia de a treia aventură externă a carierei, după Belgia (Sandard Liege, 2010-2012) şi Terek Grozny (2013-2017).

Potrivit publicaţiilor din Turcia, mijlocaşul de 27 de ani şi-a reziliat contractul cu Karabukspor, şi ar urma să semneze zilele următoare un contract valabil pe 6 luni cu Bursaspor, antrenată de francezul Paul Le Guen

Bursaspor a avut de-a lungul timpului mulţi jucători români în componenţă, Gicu Grozav urmând să fie al 11-lea român ce evoluează pentru formaţia turcă, după B. Vintilă,  Vaişcovici, Rednic, Niţu, Miu, Ioan Lupescu, Kiriţă, I. Ganea, Frăsineanu şi Bogdan Stancu, fiind antrenată la un moment dat de Gică Hagi.

Gicu Grozav a refuzat o revenire în Liga 1, în această iarnă, şi a semnat cu Bursaspor. Astfel, decarul naţionalei va continua să joace în Turcia, după ce a plecat de la Karabukspor, o echipă cu probleme mari financiare. Grozav a semnat cu turcii pe şase luni, până la finalul acestui sezon, şi va fi coleg cu Bogdan Stancu.

 

Grozav nu e primul jucător român plecat de la Karabukspor în această iarnă. Paul Papp şi-a găsit în această săptămână contract tot în Turcia, la Sivasspor. Tănase şi Găman, alţi doi jucători de la Karabuk, sunt doriţi intens în Liga 1, de FCSB, respectiv CS U Craiova, însă, potrivit informaţiilor Digi Sport, au oferte mult mai tentante din punct de vedere financiar din Super Liga turcă.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea