Garda de Mediu, cea mai PROST plătită instituție publică din țară. Dănuț Hălălai: „Depășim 60 de reclamații pe lună și personalul pe care îl avem se subțiază văzând cu ochii”
Garda de Mediu, cea mai PROST plătită instituție publică din țară. Dănuț Hălălai: „Depășim 60 de reclamații pe lună și personalul pe care îl avem se subțiază văzând cu ochii”
Șeful Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai a vorbit, în cursul zilei de astăzi, 11 ianuarie, la Radio Unirea FM, despre dificultățile pe care personalul Gărzii de Mediu le întâmpină pe parcursul carierei lor, în special din punctul de vedere al unui element important: situația financiară și volumul de muncă ce trebuie prestată.
„În prima perioadă în care am lucrat la Garda de Mediu, aveam undeva la 10-12 reclamații pe lună. Acum, depășim 60 de reclamații pe lună, ceea ce este foarte mult, în condițiile în care personalul pe care îl avem la momentul de față se subțiază văzând cu ochii. Se subțiază din două motive importante. Unul este un factor biologic clar: oamenii ies la pensie pentru că timpul trece, fără să vrem, foarte repede. Al doilea factor și cel mai important este că suntem cea mai prost plătită instituție publică din țară. Oamenii de la București ne-au lăsat deoparte, am avut discuții sindicale, am vrut să facem greve, dar chestia asta trenează de lungul mai multor ani, nu este ceva de moment. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar nu s-a făcut nimic pentru ca să se poată mări salariile. Un debutant la Garda de Mediu are 1700 de lei, eu, ca și comisar șef, câștig undeva la 3700 de lei net.
Un comisar care pornește în viață, un om care a terminat o facultate de Mediu, sau un jurist, un om de meserie, să îl aduci la 1700 de lei, în condițiile în care partea juridică nu îți este asigurată, o amendă care se dă poate să implice foarte multe chestiuni. Poate să fie contestată, poți să fi contestat tu, ca personaj, în momentul în care ai mers, pentru că abuzul în serviciu este o chestiune foarte la limită.
Dacă nu cunoști sau greșești ceva, ai șanse să intri personal într-o asemenea bătălie. În condițiile în care primești 1700 de lei și ai nevoie de un avocat care primește minim 1000 de lei la o înfățișare, este complicat. Îți trebuie foarte multă pasiune pentru partea de Mediu. Este o chestiune foarte frumoasă, dar în momentul în care nu prea ai cu ce, te lovești de un zid important și chestiunea asta trenează și poate nici calitatea serviciilor nu poți să o faci așa cum vrei.”, a transmis Șeful Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 10 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 14 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 2 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri