Garda Apulum deschide sezonul reprezentațiilor cu o deplasare la Odessa. În 7 aprilie, participă la festivalul „Easter Reenacment”, una dintre atracțiile principale ale orașului

Paul Voicu - Primar 2020

Garda Apulum deschide sezonul reprezentațiilor cu o deplasare la Odessa. Mai exact, reenactorii albaiulieni vor fi prezenți în data de 7 aprilie 2018, la festivalul internațional „Easter Reenacment”, care se desfășoară în orașul Odessa din Ucraina.

Evenimentul este axat pe reconstituirea unor aspecte din viața romană civilă și militară, din nordul Mării Negre, din timpul perioadei imperiale. În cadrul lui, Garda Apulum va fi prezentă atât cu o serie de ateliere antice, dar și cu momente din care  nu vor lipsi demonstrațiile de lupte și manevre militare.

ELIT

De reținut că festivalul este puternic mediatizat în Odessa și Ucraina, fiind una dintre atracțiile principale și tradiționale ale orașului. Interesant că tematica festivalului din acest an este strâns legat și de conotația creștină și canonică a Săptămânii Patimilor, în cadrul programului urmând să aibă loc și un moment dedicat procesului și condamnării la moarte a lui Iisus Hristos.

Sub egida Gărzii Apulum activează patru formații, respectiv, Legiunea XIII Gemina (soldații romani), Lupii Apoulonului (războinicii daci), Ludus Apulensis (gladiatorii) și Magna Nemesis (dansuri de inspirație antică romană și dacică). Această trupă reușind în ultimii ani să promoveze intens patrimoniul antic al orașului Alba Iulia în plan internațional, prin participarea la numeroase festivaluri externe (Italia, Belgia, Elveția, Bulgaria, Republica Moldova, Rusia).

Mihail David - 2020

Participarea la eveniment este susținută de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Societatea de Transport Public Alba Iulia și Waterpure Office Systems SRL.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...