Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Garda Apulum deschide sezonul reprezentațiilor cu o deplasare la Odessa. În 7 aprilie, participă la festivalul „Easter Reenacment”, una dintre atracțiile principale ale orașului

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Garda Apulum deschide sezonul reprezentațiilor cu o deplasare la Odessa. Mai exact, reenactorii albaiulieni vor fi prezenți în data de 7 aprilie 2018, la festivalul internațional „Easter Reenacment”, care se desfășoară în orașul Odessa din Ucraina.

Evenimentul este axat pe reconstituirea unor aspecte din viața romană civilă și militară, din nordul Mării Negre, din timpul perioadei imperiale. În cadrul lui, Garda Apulum va fi prezentă atât cu o serie de ateliere antice, dar și cu momente din care  nu vor lipsi demonstrațiile de lupte și manevre militare.

De reținut că festivalul este puternic mediatizat în Odessa și Ucraina, fiind una dintre atracțiile principale și tradiționale ale orașului. Interesant că tematica festivalului din acest an este strâns legat și de conotația creștină și canonică a Săptămânii Patimilor, în cadrul programului urmând să aibă loc și un moment dedicat procesului și condamnării la moarte a lui Iisus Hristos.

Sub egida Gărzii Apulum activează patru formații, respectiv, Legiunea XIII Gemina (soldații romani), Lupii Apoulonului (războinicii daci), Ludus Apulensis (gladiatorii) și Magna Nemesis (dansuri de inspirație antică romană și dacică). Această trupă reușind în ultimii ani să promoveze intens patrimoniul antic al orașului Alba Iulia în plan internațional, prin participarea la numeroase festivaluri externe (Italia, Belgia, Elveția, Bulgaria, Republica Moldova, Rusia).

Participarea la eveniment este susținută de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Societatea de Transport Public Alba Iulia și Waterpure Office Systems SRL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Locuitorii din Abrud, fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii: Furnizarea, sistată pe două străzi din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locuitorii din Abrud, fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii: Furnizarea, sistată pe două străzi din oraș Locuitorii din Abrud au rămas fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii. Furnizarea a fost sistată pe două străzi din oraș. Citește și: DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea