Gabriel Pleșa: „Cetatea Alba Carolina va fi, și în acest an, un punct de atracție pentru turiști. Am fost în aceste zile la Băile Herculane”
Gabriel Pleșa: „Cetatea Alba Carolina va fi, și în acest an, un punct de atracție pentru turiști. Am fost în aceste zile la Băile Herculane”
Primarul Municipiul Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a efectuat o vizită de lucru, în aceste zile, la Băile Herculane cu ocazia simpozionului „Herculane – Arce peste timp”, în calitate de președinte a Asociației Localităților Zonelor Istorie și de Artă din România.
„Cetatea Alba Carolina va fi, și în acest an, un punct de atracție pentru turiști. Am fost în aceste zile la Băile Herculane, unde, în calitate de președinte a Asociației Localităților Zonelor Istorie și de Artă din România, am participat la simpozionul „Herculane – Arce peste timp”. Simpozionul a fost foarte bine organizat și am avut ocazia să schimb idei cu mai mulți edili, membri ai asociației, cu operatori din turism și reprezentanți ai asociațiilor culturale. Printre momentele interesante s-a numărat sesiunea de prezentare de proiecte privind reabilitarea unor obiective istorice și sesiunea de comunicări „Cultură și Istorie la Băile Herculane”. Totodată am participat și la dezvelirea unei plăci comemorative a întâlnirii dintre Regele Carol I, Regele Alexandru I al Serbiei și Împăratul Franz Josef, cu ocazia inaugurării Canalului navigabil Porțile de Fier de pe Dunăre din 27 septembrie 1896.
Am fost plăcut surprins de atitudinea extrem de interesată pe care au avut-o cei cu care m-am întâlnit, față de partea istorică a municipiului nostru. Mulți dintre ei și-au exprimat interesul față de Cetatea Alba Carolina și mi-au spus că vor să vină, în viitorul apropiat, să o viziteze.
Împreună cu primarul Cristian Miclău am vizitat primăria Băile Herculane, care a fost restaurata, și unde am avut discuții interesante despre modul în care stațiunea a renăscut, sub domnia Împăratului Carol al VI-lea. Practic, reconstrucția stațiunii a început în 1718, la trei ani după ce, în 1715 a început reconstrucția Cetății Alba Carolina. După cum bine știți, restaurarea cetății s-a finalizat după 13 ani, în 1728. Stațiunea Băile Herculane a început reconstrucția, iar farmecul de odinioară începe să apară și locurile să primească strălucirea pe care o merită.” a scris în mediul de socializare primarul Gabriel Pleșa.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun