Gabriel Pleșa: „Cetatea Alba Carolina va fi, și în acest an, un punct de atracție pentru turiști. Am fost în aceste zile la Băile Herculane”
Gabriel Pleșa: „Cetatea Alba Carolina va fi, și în acest an, un punct de atracție pentru turiști. Am fost în aceste zile la Băile Herculane”
Primarul Municipiul Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a efectuat o vizită de lucru, în aceste zile, la Băile Herculane cu ocazia simpozionului „Herculane – Arce peste timp”, în calitate de președinte a Asociației Localităților Zonelor Istorie și de Artă din România.
„Cetatea Alba Carolina va fi, și în acest an, un punct de atracție pentru turiști. Am fost în aceste zile la Băile Herculane, unde, în calitate de președinte a Asociației Localităților Zonelor Istorie și de Artă din România, am participat la simpozionul „Herculane – Arce peste timp”. Simpozionul a fost foarte bine organizat și am avut ocazia să schimb idei cu mai mulți edili, membri ai asociației, cu operatori din turism și reprezentanți ai asociațiilor culturale. Printre momentele interesante s-a numărat sesiunea de prezentare de proiecte privind reabilitarea unor obiective istorice și sesiunea de comunicări „Cultură și Istorie la Băile Herculane”. Totodată am participat și la dezvelirea unei plăci comemorative a întâlnirii dintre Regele Carol I, Regele Alexandru I al Serbiei și Împăratul Franz Josef, cu ocazia inaugurării Canalului navigabil Porțile de Fier de pe Dunăre din 27 septembrie 1896.
Am fost plăcut surprins de atitudinea extrem de interesată pe care au avut-o cei cu care m-am întâlnit, față de partea istorică a municipiului nostru. Mulți dintre ei și-au exprimat interesul față de Cetatea Alba Carolina și mi-au spus că vor să vină, în viitorul apropiat, să o viziteze.
Împreună cu primarul Cristian Miclău am vizitat primăria Băile Herculane, care a fost restaurata, și unde am avut discuții interesante despre modul în care stațiunea a renăscut, sub domnia Împăratului Carol al VI-lea. Practic, reconstrucția stațiunii a început în 1718, la trei ani după ce, în 1715 a început reconstrucția Cetății Alba Carolina. După cum bine știți, restaurarea cetății s-a finalizat după 13 ani, în 1728. Stațiunea Băile Herculane a început reconstrucția, iar farmecul de odinioară începe să apară și locurile să primească strălucirea pe care o merită.” a scris în mediul de socializare primarul Gabriel Pleșa.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate Cristian Păun, profesor de economie la ASE București și originar din Alba Iulia, a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale, pornind de la o statistică îngrijorătoare: două treimi dintre români îl consideră pe Nicolae Ceaușescu un „geniu”. Într-o […]
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat marți o nouă rundă de schimbări importante în cadrul Direcției Generale Antifraudă (DGAF), vizând structura de conducere de la nivel central. Astfel, 21 dintre cele 33 de persoane aflate în funcții de conducere au fost […]
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]