Rămâi conectat

Ştirea zilei

Furtuna a afectat şi judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Un acoperiş avariat, subsoluri inundate, zeci de copaci rupţi, stâlpi de curent doborâţi de vânt, localităţi în beznă, străzi şi drumuri blocate. Acesta este primul bilanţ al furtunii înregistrate miercuri, 20 iulie, de Sf. Ilie, în mai multe localităţi din judeţul Alba, potrivit informărilor telefonice primite de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, prin sistemul 112, ne-a declarat cpt. Florin Zecheru, purtătorul de cuvânt al ISU Alba.
Pe localităţi, situaţia distrugerilor provocate de ploile torenţiale cu caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice violente şi rafale puternice de vânt este următoarea: lSebeş: stâlpi de curent căzuţi – 2, fire de curent rupte – 2 lBlaj: fire de curent rupte – 1, lCâmpeni: copaci căzuţi – 7, case afectate – 1, străzi blocate – 3. Pichetul de Pompieri Câmpeni a intervenit şi pentru degajarea unui brad doborât de vijelie pe acoperişul unei case. A fost afectat acoperişul pe o suprafaţă de 25 mp şi au fost dislocate unele bârne de susţinere din lemn. De asemenea, au acţionat pentru evacuarea apei infiltrate în urma precipitaţiilor din subsolul de aproximativ 400 mp al unei clădiri din oraşul Câmpeni. lBistra (Poiana): copaci căzuţi – 33, drumuri blocate – 3, lHorea: copac căzut pe firele de curent – 1 (este întreruptă alimentarea cu curent electric a comunei Horea), lBerghin (Henig) – este întreruptă furnizarea de curent electric, lCrăciunelu de Jos: copac căzut pe firele de joasă tensiune – 1, locuinţe fară energie electrică – 3, lFărău (Sânbenidict, Şilea): linie de curent electric afectată – 1, lŞugag (Oaşa): posturi de transformare afectate – 6, lAlba Iulia: stâlpi de curent cazuţi – 2.
La această oră au rămas afectate următoarele localităţi: Oaşa (comuna Şugag) – o linie cu 6 posturi transformare nealimentate, comunele Horea şi Arieşeni – parţial nealimentate (3 linii cu 41 posturi transformare afectate), comuna Fărău, localităţile Şilea şi Sânbenedict – nealimentate cu energie electrică.
Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă intervin pentru remedierea avariilor apărute în alimentarea cu energie elctrică şi degajarea străzilor şi drumurilor de copacii doborâţi de vânt, monitorizând în continuare evoluţia fenomenelor.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea