Rămâi conectat

Curier Județean

Furnizor de etnobotanice din Cugir, condamnat la amendă penală pentru tăinuire. Bărbatul a oferit substanțe psihocative în schimbul unor sticle de alcool furate

Unirea Ziarul

Publicat

în

Furnizor de etnobotanice din Cugir, condamnat la amendă penală pentru tăinuire. Bărbatul a oferit substanțe psihocative în schimbul unor sticle de alcool furate

Un bărbat din Cugir care a oferit unei alte persoane substanțe psihoactive în schimbul unor sticle de alcool, știind că acestea sunt furate, a fost condamnat penal pentru băutură.

Faptele au avut loc în luna ianuarie 2022, iar o decizie în justiție a fost pronunțată după mai bine de doi ani, în 22 mai 2024. Furnizorul de alcool nu avea bani pentru a cumpăra droguri și a recurs la mai multe furturi dintr-un magazin.

Astfel, în decursul a 5 zile a sustras de pe raft 6 sticle de coniac și o sticlă de whisky, pe care le-a ascuns sub articolele vestimentare. Prejudiciul provocat magazinului a fost de 352 de lei. Bărbatul care a furat alcoolul din magazine a fost condamnat la 9 luni închisoare.

După ce dosarul a ajuns în instanță, furnizorul de etnobotanice (C. A.) a recunoscut faptele și a beneficiat de judecata prin procedură simplificată.

Citește și: Un tânăr de 22 de ani, din Cugir, consumator de alcool și etnobotanice, a smuls un lanț de aur de la o femeie de 85 de ani, care se deplasa în cârje pe stradă

„Circumstanţele personale ale inculpatului sunt în măsură să conducă la concluzia stabilirii unei pedepse cu amenda penală. În acest sens, instanța reține că acesta a recunoscut şi a regretat comiterea faptei, este în vârstă de 26 de ani, şi-a întemeiat o familie, are o fiică minoră în întreţinere, este încadrat în muncă şi este integrat în societate, mărturie în acest sens stând şi caracterizările depuse de inculpat la dosarul cauzei.

Prin executarea efectivă a unei sancţiuni pecuniare, inculpatul poate fi descurajat să comită infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei şi să contribuie, indirect, la lezarea patrimoniului legitim al altor persoane fizice sau juridice”, se precizează în dosar.

Acesta a mai fost condamnat, în 2022, tot la amendă penală, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Pedeapsa finală este obligarea acestuia la plata a 3.750 de lei amendă penală, sumă din care s-a constatat că 2.250 de lei, corespunzătoare dosarului anterior, a fost plătită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea