Rămâi conectat

Actualitate

Fundaţia Soros “investeşte în oameni” la Scărişoara, Gârbova şi Roşia Montană

Alexandra Mates

Publicat

în

*MÂINE: „Economia socială în satele româneşti”  – dezbatere la Alba Iulia

 Fundaţia Soros organizează marţi, 16 aprilie 2013, începând cu ora 10:00, la Hotel Hermes (Str. Toporașilor, nr. 20, Alba Iulia),  evenimentul “Economia socială în satele româneşti”, din cadrul proiectului RURES. Spaţiul Rural şi Economia Socială în România.

 “După trei ani în care am înfiinţat 25 de întreprinderi sociale în sate din 8 judeţe, printre care şi judeţul Alba, vrem să împărtăşim cu dumneavoastră drumul de la o idee la 25 de start-up-uri, misiunea socială a structurilor economice nou înfiinţate şi impactul pe care îl au asupra comunităţilor rurale în care au fost create”, au transmis organizatorii.

 Organizatorii vă invită să cunoaşteţi noua generaţie de antreprenori sociali din trei sate din judeţul Alba: Scărişoara, Gârbova şi Roşia Montană, care au dezvoltat activităţi economice în agricultură, meşteşuguri şi turism, prin proiectul RURES. Alături de reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai mediului economic, mediului academic, ai organizaţiilor nonguvernamentale, în cadrul evenimentului se  va încerca identificarea soluţiilor la problemele pe care întreprinderile sociale le întâmpină.

 Acest eveniment face parte din campania de diseminare a rezultatelor proiectului RURES. Spaţiul Rural şi Economia Socială în România. Proiectul, implementat în perioada iulie 2010- iunie 2013, de către Fundaţia Soros, în parteneriat cu Fundaţia Pestalozzi şi Fundaţia Civitas este cofinanţat din Fondul Social European prin programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni!

 Proiectul şi-a propus să dezvolte organizaţii şi întreprinderi specifice economiei sociale în mediul rural, sprijinind persoanele dezavantajate, factorii de decizie şi furnizorii de servicii pentru aceste categorii sociale să se implice activ în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale grupurilor dezavantajate şi dezvoltarea comunităţilor din care acestea fac parte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Salariul minim brut se majorează începând de astăzi, 1 iulie 2024. Câți bani primesc angajații în mână

Bera Larisa

Publicat

în

Salariul minim brut se majorează începând de astăzi, 1 iulie 2024. Câți bani primesc angajații în mână Începând de astăzi, 1 iulie 2024, angajații din România vor beneficia de o majorare a salariului minim pe economie, conform noilor măsuri adoptate de guvern la începutul lunii iunie. Noul salar minim brut este de 3.700 de lei. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea