Fructul cu ajutorul căruia agricultorii din România câștigă și 20.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat
Fructul cu ajutorul căruia agricultorii din România câștigă și 20.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat
Există un fruct care dacă este îngrijit și cultivat așa cum trebuie le poate aduce câștiguri uriașe agricultorilor români. Este și cazul unui fermier din județul Mureș care a reușit să dea lovitura cu acest fruct.
Deși nu sunt ușor de întreținut sau cultivat, afinele aduc beneficii uriașe organismului, dar și un profit pe măsură. O astfel de cultură găsim la pepiniera din Voivodeni, județul Mureș, unde afinele sunt culese cu mare grijă, bob cu bob, iar fructele care ajung la comercializare trebuie să fie coapte, de aceea culegătorii trebuie să le aleagă doar pe cele albastre.
Astfel, o persoană reușește să adune între 35 și 40 de kilograme de afine pe zi, iar munca se desfășoară în special dimineața, fiind mai răcoare.
”Se adună de către o persoană undeva la 35-40 de kg pe zi. Venim de dimineaţă, că dimineaţa e mai răcoare, pe căldură e mai greu. Dar, merge! Locul trebuie să aibă un PH ridicat. L-am ajutat cu turbă şi rumeguş, ca să facem un PH mai ridicat”, spune Petru Friciu, şef pepiniera silvică Voivodeni, technician silvic.
Cât se câștigă dintr-un singur hectar?
Pentru ca afinele să se dezvolte corect, acestea trebuie să aibă un mediu cu un PH ridicat, susținut cu turbă și rumeguș. Ulterior, după ce afinele coapte sunt culese, acestea ajung pe piața internă, la magazinele din Reghin și Târgul Mureș și se vând cu prețuri între 15 și 20 de lei. Și, totuși, cât pot câștiga fermierii dintr-un hectar de afine de cultură? Un singur hectar poate aduce câștiguri și de peste 20.000 de euro, scrie cancan.ro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Prima hidrocentrală românească, construită după revoluția din 1989, s-ar putea inaugura la toamnă
Prima hidrocentrală românească, construită după revoluția din 1989, s-ar putea inaugura la toamnă Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat vineri că finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989 reprezintă una dintre priorităţile României și s-a declarat încrezător că anul acesta se va inaugura hidrocentrala Răstoliţa, prima terminată după mai bine de 34 de ani, conform agerpres. […]