Franța și Germania, împotriva aderării României la spatiul Schengen. Fondurile pentru romi „se ciordesc”
Șansele Romaniei si Bulgariei de a fi acceptate în spatiul Schengen au scăzut vertiginos după ce Franța și ulterior Germania și-au reafirmat ostilitatea vizavi de șansele celor două țări.
Decizia referitoare la aderarea României și Bulgariei la Schengen va fi aflată la începutul anului următor, după ce Comisia Europeană va sesiza la sfârșitul acestui ani membrii săi pentru a se pronunța în legătură cu această chestiune.
Franta, prin vocea ministrului Afacerilor Externe, Laurent Fabius, a subliniat că România și Bulgaria nu indeplinesc conditiile pentru integrarea in spatiul Schengen. Germania, prin intermediul ministrului său de interne Hans-Peter Friedrich, acuză gradul redus de absorbtie a fondurilor europene, referindu-se în special la proiectele de integrare sociala a romilor și, la reducerea imigratiei. Acesta a mai spus că va cere Comisiei Europene să i-a măsuri în acest sens.
Friedrich a cerut ca Romania si Bulgaria sa fie obligate sa plateasca pentru imbunatatirea conditiilor de trai ale minoritatii roma in aceste state. Comisia Europeana “trebuie sa se asigure ca fondurile europene puse la dispozitia celor doua tari sunt și folosite”. Ministrul Friedrich a precizat ca aceste aspecte au fost discutate si la reuniunea ministrilor de interne europeni de martea trecuta. Din fondurile europene ar trebui ameliorate sistemele de asistenta sociala cu precadere pentru comunitatea roma.
Până și reperezentantul romilor la nivelul Guvernului României a sesizat faptul că banii europeni destinați integrării romilor se fură în timp ce, cei care ar trebui să beneficieze de ei se zbat în sărăcie și caută o viață mai bună în străinătate.
Consilierul premierului privind problemele romilor, Damian Drăghici, a declarat, în urmă cu 5 luni că strategia romilor a fost făcută „la mişto”, banii europeni „se ciordesc”, în timp ce „romii de la firul ierbii nu au ce mânca”, iar peste un an sau doi se va vedea că nu s-a făcut nimic.
„În realitate nu se face nimic. S-au făcut birouri şi s-au luat maşini din bani europeni, dar nimic nu se schimbă”, a mai spus consilierul premierului, afirmând de mai multe ori că „se ciordesc bani europeni”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii