Francezii de la Solina au finalizat procesul de achiziție a companiei Supremia Grup din Alba
Francezii de la Solina au finalizat procesul de achiziție a companiei Supremia Grup. Supremia Grup are sediul general în Alba Iulia (România) și filiale în Danemarca (Tamaco) și în Moldova. Este cel mai mare producător de condimente și ingrediente pentru industria alimentară din România, cu peste 2300 de clienți, care totalizează vânzări de 52,1 milioane de euro și peste 300 de angajați.
Laurent Weber, CEO al Grupului Solina, a declarat: „Am fost impresionați de nivelul profesional al noilor colegi – echipele noastre de integrare Solina și Supremia lucrează deja împreună, iar organizațiile noastre vor fi în curând conectate complet – am început deja programul de integrare post-fuziune.
Odată cu această achiziție, ne îmbunătățim în mod constant abilitățile de consolidare a grupului: relaționăm cu poziții strategice, oameni buni și creăm valoare pentru clienții noștri cu o abordare pe termen lung. Avem sentimentul că putem merge mult mai departe în această strategie și, de asemenea, mai departe de bazele noastre vest-europene.”
Philippe Merlin Regional Manager din Europa de Est adaugă: „Oferind clienților din Europa de Est acces la o comunitate bine integrată de cercetare și dezvoltare, centre de asistență tehnică și de producție – în cadrul EMEA cu 15 fabrici și 20 de centre de dezvoltare conectate, oferim o propunere unică de servicii globale pentru industria alimentară și pentru jucătorii din industrie.
Citește și Profit de 11 mil. lei realizat de Supremia Grup înainte de a fi vândută către grupul francez Solina
Cunoștințele noastre inovative și moderne, combinate cu expertiza echipei Supremia, ne va permite să ne consolidăm poziția în regiune și să devenim unul dintre principalii jucători din Europa Centrală și de Est. Managementul local Supremia este perfect pentru implementarea strategiei Grupului: să obțină mai mulți clienți și să le satisfacă acestora nevoile prin soluții de ingrediente inovatoare.”
Ciprian Grădinariu, Romania Country Manager, a declarat: „Supremia Grup s-a dovedit a fi un jucător de succes în Europa de Est și în afara ei, un jucător creat de o echipă profesionistă și angajată ferm în viziunea companiei de a deveni unul dintre furnizorii de ingrediente alimentare cunoscuți în Europa. Suntem mândri că suntem parte a companiei care va deveni liderul pieței ingredientelor alimentare din Europa.”
Prezentarea companiilor:
Despre Solina
“Creăm soluții pentru alimentele de mâine”.
Solina Group este un lider European pe piața ingredientelor alimentare. Cu 14 facilități de producție, centre multiple de R&D (cercetare/dezvoltare) și birouri regionale de vânzări. Serviciile Solina oferă soluții personalizate pentru industria alimentară în ceea ce privește funcţionalitatea, gustul, aspectul produselor alimentare şi soluții nutriţionale. Solina este de asemenea un furnizor important pentru măcelării şi în piața de servicii alimentare. Cu sediul în Franţa, compania are în jur de 1200 de angajați, prezenţă directă în 17 ţări și deserveşte clienţi în mai mult de 75 de ţări. Acţionar majoritar a grupului Solina este Ardian, fond de investiţii privat.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vizitați: www.solina-group.com
Despre Supremia
Supremia Grup este lider pe piaţa de ingrediente alimentare românești din 2010 cu peste 2.500 de clienți activi pe pieţele interne şi externe. Supremia Grup oferă performanţă inovatoare și dinamică pentru toţi partenerii săi de afaceri şi un mediu de dezvoltare personal şi profesional angajaţilor săi prin îmbunătăţire continuă. Supremia Grup este formată din Supremia ICS (cu sediul în Republica Moldova), Tamaco Trading (sediul în Danemarca) şi Supremia Grup SRL (cu sediul în Alba Iulia, România). Supremia oferă soluții complete pentru industria alimentară: mixuri de ingrediente alimentare, condimente naturale de cea mai bună calitate, importate din toate colțurile lumii, ingrediente auxiliare, membrane naturale și artificiale, însoțite de servicii de consultanță de specialitate și un laborator modern, acreditat RENAR. Parteneriatele de afaceri impresionante ale companiei, se bazează pe soluţii inovative, tehnologii avansate de procesare a condimentelor și ingredientelor, cunoștințe vaste în privința asigurării calității optime și a siguranței alimentului, respect pentru partenerii săi şi o îmbunătăţire continuă a produselor şi serviciilor.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vizitați: www.supremia.ro
Despre Ardian:
Ardian, fondat în 1996 şi condus de Dominique Senequier, este o companie de investiţii privată cu active de 55 miliarde USD gestionate în Europa, America de Nord şi Asia. Compania are pachetul majoritar de acțiuni deținut de angajaţii săi, păstrează spiritul antreprenorial în centrul său, oferă performanţă investitorilor la nivel mondial în timp ce alimentează creşterea în economiile din întreaga lume. Procesul de investiţii Ardian se întruchipează în trei valori: excelență, loialitate și spirit antreprenorial. Ardian întreţine o reţea cu adevărat globală cu mai mult de 450 de angajaţi care lucrează în 12 birouri: Paris, Londra, Frankfurt, Milano, Madrid, Zürich, New York, San Francisco, Beijing, Singapore, Jersey, Luxemburg. Compania oferă celor 580 de investitori o gamă diversificată de fonduri care acoperă întreaga gamă de clase de active, inclusiv Ardian Funds of Funds (primary, early secondary and secondary), Ardian Private Debt , Ardian Buyout (inclusiv Ardian Mid Cap Buyout Europa & America de Nord, Ardian Expansion, Ardian Growth and Ardian Co Investment), Ardian Infrastructure, Ardian Real Estate and Ardian Mandates.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]