FOTO/VIDEO: Acrobaţie de infarct la o înălţime fatală, la Alba Iulia, între zidurile Cetății Alba Carolina
Câteva sute de trecători au rămas la propriu cu gura căscată, sâmbătă între orele 15.30 și 16.30, când l-au văzut pe Flaviu Cernescu traversând șanțul de vest al Cetății Alba Carolina, cu picioarele goale pe o coardă de doar 2 cm, întinsă la o înălțime fatală.
Cunoscut sub pseudonimul Transylvania Dragon, Cernescu este românul care a reușit să uimească o întreagă țară cu demonstrațiile de slackline (n.a. numele acestui sport extrem) desfășurate în cele mai inedite locuri. Acțiunea de astăzi face parte dintr-un proiect cultural de promovare a Banatului și a Transilvaniei, imaginile filmate urmând să fie cuprinse într-un film documentar sub coordonarea regizorului Sabin Dorohoi.
Programatorul IT Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai curajoşi bãnãţeni pasionaţi de sporturi extreme, va merge pe coardã deasupra unor edificii reprezentative din Transilvania şi Banat. Pentru ca reţeta aventurii sã fie completã, cea mai mare parte a drumului va fi fãcutã pe un monociclu! În drumul sãu sportivul extrem se va întâlni cu oameni interesanţi, descoperind istoria şi tradiţiile locurilor.
Cel mai cunoscut practicant de slackline din România, se află pentru a doua oară în județul Alba, în ultimele trei săptămâni, la 30 septembrie acesta reușind să parcurgă pe o coardă specială distanţa dintre Calcarele de la Ampoiţa, la o înălţime de aproape 30 de metri.
Viitorul documentar este filmat între 10 şi 26 octombrie, iar echipa va parcurge practic întreg Banatul şi Transilvania, filmând o parte din cele mai renumite obiective turistice. Cum filmul presupune acrobaţii spectaculoase la înãlţimi ameţitoare în multe locuri publice ale marilor oraşe din Transilvania şi Banat, cu siguranţã vor fi mulţi oameni curioşi sã asiste la “eveniment”.
Filmul va fi produs de Western Transylvania Studios, cea mai tânără casã de producţie din vestul țãrii şi e regizat de Sabin Dorohoi, bãnãţean la origine, cu peste 35 de nominalizãri şi premii internaţionale. Din cele 13 filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (“Ghela” , “Visând la Galapagos” , “Clopotul”, “Fata din Transilvania” şi “Calea Dunãrii”) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri de film precum cele din Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia şi la Festivalul de film Est European din Hollywood.”
[nggallery id=2469]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie Procedurile birocratice legate de recepția lucrărilor la drumul județean DJ 107 I, cunoscut sub numele de „Transapuseana” au fost soluționate, urmând ca recepția oficială să fie făcută în data de 25 noiembrie 2024, potrivit declarațiilor vicepreședintelui […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Actualitateacum o zi
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a