Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Acrobaţie de infarct la o înălţime fatală, la Alba Iulia, între zidurile Cetății Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câteva sute de trecători au rămas la propriu cu gura căscată, sâmbătă între orele 15.30 și 16.30, când l-au văzut pe Flaviu Cernescu traversând șanțul de vest al Cetății Alba Carolina, cu picioarele goale pe o coardă de doar 2 cm, întinsă la o înălțime fatală.

Flaviu Cernescu acrobatie Alba Iulia cetate (23)

Cunoscut sub pseudonimul Transylvania Dragon, Cernescu este românul care a reușit să uimească o întreagă țară cu demonstrațiile de slackline (n.a. numele acestui sport extrem) desfășurate în cele mai inedite locuri. Acțiunea de astăzi face parte dintr-un proiect cultural de promovare a Banatului și a Transilvaniei, imaginile filmate urmând să fie cuprinse într-un film documentar sub coordonarea regizorului Sabin Dorohoi.

Programatorul IT Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai curajoşi bãnãţeni pasionaţi de sporturi extreme, va merge pe coardã deasupra unor edificii reprezentative din  Transilvania şi Banat. Pentru ca reţeta aventurii sã fie completã, cea mai mare parte a drumului va fi fãcutã pe un monociclu! În drumul sãu sportivul extrem se va întâlni cu oameni interesanţi, descoperind istoria şi tradiţiile locurilor.

Cel mai cunoscut practicant de slackline din România, se află pentru a doua oară în județul Alba, în ultimele trei săptămâni, la 30 septembrie acesta reușind să parcurgă pe o coardă specială distanţa dintre Calcarele de la Ampoiţa, la o înălţime de aproape 30 de metri.

Viitorul documentar este  filmat între 10 şi 26 octombrie, iar echipa va parcurge practic întreg Banatul şi Transilvania, filmând o parte din cele mai renumite obiective turistice. Cum filmul presupune acrobaţii spectaculoase la înãlţimi ameţitoare în multe locuri publice ale marilor oraşe din Transilvania şi Banat, cu siguranţã vor fi mulţi oameni curioşi sã asiste la “eveniment”.

 Filmul va fi produs de Western Transylvania Studios, cea mai tânără casã de producţie din vestul țãrii şi e regizat de Sabin Dorohoi, bãnãţean la origine, cu peste 35 de nominalizãri şi premii internaţionale. Din cele 13 filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (“Ghela” , “Visând la Galapagos” , “Clopotul”, “Fata din Transilvania” şi “Calea Dunãrii”) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri de film precum cele din Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia şi la Festivalul de film Est European din Hollywood.”

[nggallery id=2469]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea