Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO:Elevii şi cadrele didactice de la Liceul Teoretic Teiuş, informaţi cu privire la utilizarea internetului în siguranţă. Jocuri, colaje şi filmuleţe despre riscul navigării online

Alexandra Mates

Publicat

în

Liceul Teoretic Teius01 Liceul Teoreric Teiuş  a desfăşurat, în perioada 10 februarie – 10 martie 2014, proiectul „Safer Internet Plus”, ce  a vizat atenţionarea elevilor claselor I-VIII şi cadrele didactice ale unităţii de învăţământ cu privire la utilizarea Internetului într-un mod mai sigur, exploatând latura informaţională a acestuia.

Argumentul susţinerii proiectului s-a concentrat în jurul informării elevilor şi cadrelor didactice despre dezvoltarea Internetului şi a noilor tehnologii care au schimbat iremediabil viaţa de zi cu zi a oamenilor, comunicarea, capacitatea de înţelegere a lucrurilor, posibilităţile de dezvoltare şi exprimare.

„Cel mai bun lucru care se poate face în momentul în care tehnologia se dezvoltă într-un mod incredibil este acela de a ne adapta, de a încerca să o înţelegem şi să o folosim pentru a putea profita la maximum de această extraordinară resursă informaţională. Chiar actul educaţional a evoluat şi a ajuns la momentul în care activitatea educaţională să includă programe, prezentări şi resurse utile de pe Internet care fac ora interactivă şi plăcută de elevi”, a transmis prof. Marius Pintea, coordonatorul proiectului.

În aceste condiţii proiectul a propus identificarea şi cunoaşterea riscurilor folosirii Internetului, fiind cei mai importanţi paşi în evitarea şi contracararea lor, oferind păstrarea siguranţei în mediul online, dar şi beneficiile folosirii eficiente şi eficace a Internetului ca resursă informaţională, care să aducă un plus valoare dezvoltării autonomiei infodocumentare la elevi şi cadre didactice.

Proiectul a avut ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi, precum şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.

Obiectivele proiectului au fost cunoaşterea riscurilor în navigarea pe Internet, informarea asupra evitării şi contracarării riscurilor navigării pe Internet, formarea atitudinii corecte în activităţile desfăşurate în mediul online, înţelegerea valorii informaţionale a mediului online, folosirea la maximum a Internetului ca resursă informaţională în scopul dezvoltării autonomiei documentare.

Activităţile desfăşurate în cadrul acestuia au fost: lecţii despre siguranţa copiilor pe Internet / în mediul online: Fii în siguranţă pe Internet!, Care sunt paşii care te pot ajuta să găseşti ceea ce cauţi?, Semaforul Online, Jocuri didactice, realizarea de postere, colaje cu mesaje care promovează siguranţa online, crearea de website-uri, vizionarea de filmuleţe care redau riscurile navigării online.

La activitate au participat aproximativ 400 elevii din ciclul primar şi gimnazial. Activitatea a fost realizată în colaborare cu echipa Sigur.info şi Salvaţi copiii.

Echipa de implementare a proiectului a fost cumpusă din  prof. Lascu Gabriela, prof. Ionela Staicu, prof. Maria Pascu înv. Simona Borbely, înv. Virginia Văsu’, înv. Nicoleta Juncan, înv. Lili Popa, înv. Virgil Sicoie şi  prof. Octavian Mihai Rusu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de persoane și autoturisme verificate de polițiști prin intermediul aplicației eDAC, în ultimele 24 de ore. Amenzi de peste 29.000 de lei

Bera Larisa

Publicat

în

Sute de persoane și autoturisme verificate de polițiști prin intermediul aplicației eDAC, în ultimele 24 de ore. Amenzi de peste 29.000 de lei În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea