Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Ziua Europeană a Justiției Civile: Tribunalul Alba, gazdă pentru elevi și studenți. Justiția, un serviciu în slujba cetățenilor

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Ziua Europeană a Justiției Civile: Tribunalul Alba, gazdă pentru elevi și studenți. Justiția, un serviciu în slujba cetățenilor

În perioada 18-25 octombrie 2024, Tribunalul Alba a fost gazda mai multor grupuri de elevi și studenți, în contextul activităților organizate de Ziua Europeană a Justiției Civile, sărbătorită anual la 25 octombrie.

Citeșe și: Concurs de eseuri pentru elevii de liceu, organizat de Tribunalul Alba: Premiile, o zi alături de judecător, un grefier sau o vizită la sediul instanței

„Celebrarea Zilei Justiţiei Civile are ca raţiune principală crearea unui eveniment simbolic, pentru a reaminti că justiţia este în primul rând un serviciu în slujba cetăţenilor, menit să asigure rezolvarea disputelor private într-un cadru imparţial caracterizat de preeminenţa legii.

Prin organizarea acestor activități s-a urmărit apropierea în special a generaţiilor tinere de actul de justiţie şi informarea acestora cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, la modul de funcţionare a sistemului judiciar, precum şi oferirea unor răspunsuri întrebărilor legate de sistemul de justiţie.

Elevii claselor a III-a B și a III-a C din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2 Sebeș, ai clasei a VII-a A – Școala Gimnazială ” Avram Iancu ” din Alba Iulia, elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Școala gimnazială Vințu de Jos, precum şi elevii clasei a VII-a de la Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, însoțiți de cadrele didactice, au participat activ la întâlnirea cu reprezentanții Tribunalului Alba, Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba și Baroului Alba. Ne-a surprins plăcut sinceritatea și implicarea lor fie că s-a discutat despre respectarea regulilor în școală și în societate, fie despre profesiile din sistemul judiciar sau alte teme generale de educație juridică, adaptate vârstei elevilor.

În cadrul acestor întâlniri, în data de 25 octombrie 2024, au fost prezenți studenţi din cadrul Facultății de Drept a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia cărora le-a fost prezentată organizarea sistemului judiciar precum și modul de funcționare a justiției ca serviciu public. Ca urmare a informaţiilor oferite de către reprezentanţii profesiilor juridice cu privire la activităţile concrete îndeplinite zilnic de către aceştia, la finalul întâlnirii a avut loc și o dezbatere în cadrul cărora studenţii participanţi şi-au susţinut argumentele care i-ar putea determina să îmbrăţişeze aceste cariere.

Având în vedere că tot astăzi, 25 octombrie, sărbătorim şi Ziua europeană a Avocatului, dorim să urăm tuturor reprezentanţilor acestei nobile profesii putere de muncă pentru reprezentarea cu onoare şi profesionalism a drepturilor şi intereselor părţilor!”. Transmit reprezentanții Tribunalului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în Alba Iulia: Arde o magazie de mărfuri în zona gării CFR

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în Alba Iulia: Arde o magazie de mărfuri în zona gării CFR Un incendiu a izbucnit luni dimineața la o magazie de mărfuri în zona gării CFR din municipiul Alba Iulia. Citește și: INCENDIU izbucnit la un fond forestier în comuna Gârda de Sus. Intervin pompierii din Câmpeni și SVSU Gârda de Sus Detașamentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea