FOTO / Ziua Drapelului Național sărbătorită la Cugir. Slujbă religioasă, ritmuri de fanfară și alocuțiuni susținute de oficialități
Astăzi, de Ziua Drapelului Naţional, în incinta ,,Arena Cugir ”, a avut loc un ceremonial la care au luat parte primarul Adrian Teban, viceprimarul Călin Furdui , președintele Asociației Pro Cugir, Aurel Voicu, directorul Casei de Cultură, Rodica Florea, consilieri locali și cetățeni ai orașului.
Cu o zi înainte, Drapelul Național a fost coborât de pe catargul înalt de 16 metri, situat în locația amintită și înlocuit cu unul nou(dimensiunea 4m.p). Acesta a fost dus apoi de către președintele Pro Cugir, la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din localitate, unde în această dimineață a fost sfințit.
După o slujbă religioasă oficiată de părintele paroh Pintea Dumitrean, pe ritmurile Imnului Național intonat de Fanfara de copii a Casei de Cultură, Drapelul a fost înălțat pe catarg de către tânărul sportiv Lucian Codea, campion național la tenis de câmp .
”Drapelul Național ne definește și ne oferă unicitate în lume. Aceste momente în care suntem aproape de valorile naționale au menirea să ne conștientizeze și să ne apropie de rădăcinile noastre. Respectul și prețuirea pentru identitatea neamului sunt valori care nu se pot degrada, indiferent de transformările pe care societatea le suportă în timp. Drapelul Național este pentru fiecare simbolul apartenenței la același neam și la aceleași valori spirituale de care suntem mândri. Roșul, galbenul și albastrul ne-au însoțit istoria ultimelor secole, atât în vreme de cumpănă cât și în vreme de izbândă”, le-a transmis celor prezenți Aurel Voicu.
La rândul său, primarul Adrian Teban a ținut sa-I felicite pe membrii Asociației Pro Cugir, personal pe Aurel Voicu pentru demersul lor legat de evenimentul de cinstire a Drapelului.și i-a asigurat pe cei prezenți că va acorda interesul necesar ca această manifestaare să fie organizată în fiecare an.
,, Sub aceste trei culori s-au înfăptuit marile proiecte ale poporului român, este simbolul independenței și unității tuturor românilor. Tricolorul românesc se constituie într-un arc peste timp, într-un curcubeu al unității, suveranității și sufletului românesc, Avem datoria să le transmitem copiilor noștri sentimentul mândriei de a fi român, de a impune Drapelul Național în lume așa cum au făcut-o multe generații înaintea noastră. Această sărbătoare ne ajută să simțim mai profund și mai bine conturată semnificația Drapelului Național”, a spus primarul orașului, Adrian Teban.
Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie. Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat că tricolorul – roşu, galben şi albastru – va fi steagul naţional al tuturor românilor. Cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, iar cifra trei este numărul perfect. În afară de România, mai există alte trei ţări europene cu steagul tripartit în mod egal şi vertical: Franţa, Italia şi Belgia.
Constantin PREDESCU
[nggallery id=4261]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
ACCIDENT pe DN 7, la Blomiru de Câmp: Trafic îngreunat după coliziunea dintre două mașini. Două persoane au fost rănite
ACCIDENT pe DN 7, la Blomiru de Câmp: Trafic îngreunat după coliziunea dintre două mașini. Două persoane au fost rănite Un ACCIDENT rutier a avut loc vineri, 20 decembrie 2024, în jurul orei 14.00, pe DN 7, la Blomiru de Câmp. Două persoane ar fi fost rănite. Citește și: FOTO | ACCIDENT rutier pe Calea […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 15 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 8 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor