Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO / Ziua Drapelului Național sărbătorită la Cugir. Slujbă religioasă, ritmuri de fanfară și alocuțiuni susținute de oficialități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, de Ziua Drapelului Naţional, în incinta ,,Arena Cugir ”, a avut loc un ceremonial la care au luat parte primarul Adrian Teban, viceprimarul Călin Furdui , președintele Asociației Pro Cugir, Aurel Voicu, directorul Casei de Cultură, Rodica Florea, consilieri locali și cetățeni ai orașului.

Cu o zi înainte, Drapelul Național a fost coborât de pe catargul înalt de 16 metri, situat în locația amintită și înlocuit cu unul nou(dimensiunea 4m.p).  Acesta a fost dus  apoi de către președintele Pro Cugir, la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din localitate, unde în această dimineață a fost sfințit.

După o slujbă religioasă oficiată de părintele paroh Pintea Dumitrean, pe ritmurile Imnului Național intonat de Fanfara de copii a Casei de Cultură, Drapelul a fost înălțat pe catarg de către tânărul sportiv Lucian Codea, campion național la tenis de câmp .

”Drapelul Național ne definește și ne oferă unicitate în lume. Aceste momente în care suntem aproape de valorile naționale au menirea să ne conștientizeze și să ne apropie de rădăcinile noastre. Respectul și prețuirea pentru identitatea neamului sunt valori care nu se pot degrada, indiferent de transformările pe care societatea le suportă în timp. Drapelul Național este pentru fiecare simbolul apartenenței la același neam și la aceleași valori spirituale de care suntem mândri. Roșul, galbenul și albastrul ne-au însoțit istoria ultimelor secole, atât în vreme de cumpănă cât și în vreme de izbândă”, le-a transmis celor prezenți Aurel Voicu.

La rândul său, primarul Adrian Teban a ținut sa-I felicite pe membrii Asociației Pro Cugir, personal pe Aurel Voicu  pentru demersul lor legat de evenimentul de cinstire a Drapelului.și i-a asigurat pe cei prezenți că va acorda interesul necesar ca această manifestaare să fie organizată în fiecare an.

,, Sub aceste trei culori s-au înfăptuit marile proiecte ale poporului român, este simbolul independenței și unității tuturor românilor. Tricolorul românesc se constituie într-un arc peste timp, într-un curcubeu al unității, suveranității și sufletului românesc, Avem datoria să le transmitem copiilor noștri sentimentul mândriei de a fi român, de a impune Drapelul Național în lume așa cum au făcut-o multe generații înaintea noastră. Această sărbătoare ne ajută să simțim mai profund și mai bine conturată semnificația Drapelului Național”, a spus  primarul orașului, Adrian Teban.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie. Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat că tricolorul – roşu, galben şi albastru – va fi steagul naţional al tuturor românilor. Cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, iar cifra trei este numărul perfect. În afară de România, mai există alte trei ţări europene cu steagul tripartit în mod egal şi vertical: Franţa, Italia şi Belgia.

 Constantin PREDESCU

[nggallery id=4261]

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea