FOTO: Zi de sărbătoare, la Liceul Tehnologic ”Ștefan Manciulea” din Blaj. Omagiu adus patronului spiritual, concert de colinde și scenete susținute de elevi
Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj s-a îmbrăcat joi, 17 decembrie, în straie de sărbătoare pentru a aduce un omagiu patronului spiritual al școlii. Într-o atmosferă emoționantă și un decor tradițional, „Ziua școlii” a adus bucurie și bogăție spirituală celor prezenți.
Cadrul desfășurării manifestării cultural-artistice a fost decorat cu elemente specifice anotimpului și obiecte tradiționale specifice zonei Târnavelor. Cu sprijinul cadrelor didactice de specialitate și al elevilor de la profilul agricol, s-au realizat ornamente naturale de Crăciun, care au înfrumusețat decorul sălii, amintindu-ne, în același timp, de apropierea Sfintelor Sărbători.
Evenimentul a fost mult mai emoționant datorită revederii foștilor dascăli, care au răspuns cu entuziasm la invitația de a participa, sporind semnificația acestui moment important.
Într-o notă emoționantă, directorul Ioan Marcu a mulțumit tuturor pentru prezență și implicare în cadrul proiectului, iar doamna director adjunct Elena Drăgan și-a arătat recunoștința pentru sprijinul primit din partea tuturor. Programul manifestării a fost continuat cu intervenția elevei Raluca Rus, care a recitat o poezie reprezentativă pentru școlile blăjene. Elevul Răzvan Șchiau a avut responsabilitatea de a surprinde momentele importante, implicându-se și prin interpretarea unor cântece de Crăciun. Doamnele profesoare Valerica Costea și Cristina Tomotaș au prezentat mulțumiri celor prezenți, colegilor și elevilor mplicați, precum și sponsorilor, care au contribuit la realizarea acestui eveniment reușit, subliniind importanța educației și școlii în viața tuturor.
Programul a conținut două momente importante ca tematică, repectiv unul religios și altul, științific. În prima parte s-a remarcat contribuția domnului părinte prof. Ștefan Cătăuță, care a oferit celor prezenți, împreună cu elevii implicați, un mic concert de colinde și două scenete care au adus în prim-plan aspecte tradiționale și moderne ale Crăciunului. Momentele acestea au fost delimitate de mici intervenții poetice ale elevelor Diana Anușcă, Gianina Ghejan, Alexandra Mondoc și Maria Ciufudean. Finalul primei părți a fost marcat de interpretarea de excepție a elevelor de la Colegiul Național „Inochentie Micul Clain”, care au încântat audiența cu mai multe cântece de Crăciun. Într-o scurtă pauză, invitații au vizitat expoziția de obiecte tradiționale specifice zonei Târnavelor. În timpul acesta, o prezentare Power Point, realizată de doamnele profesoare Cornelia Nicoară și Iulia Dancu, a redat momente și activități importante ale școlii.
A doua parte a programului a avut un caracter științific, debutând cu prezentarea Power Point a doamnelor profesoare Ioana Breazu și Emilia Comșa, referitoare la biografia și bibliografia mentorului spiritual al liceului. Au urmat eseurile realizate de elevele Ștefana Goga, îndrumată de doamna prof. Cristina Savonea, Carmen Dumbrăvean, pregătită de doamna prof. Liliana Crișan, Maria Moldovan, coordonată de doamnele prof. Tomotaș Cristina și Costea Valerica. În final, doamna prof. dr. Cornelia Nicoară a prezentat un material, în care a surprins aspecte importante referitoare la școala noastră în contextul cultural și educațional.
Acest frumos eveniment a reușit să transmită celor prezenți mesaje importante referitoare la evoluția Liceului Tehnologic „Ștefan Manciulea”, păstrându-se o notă de sărbătoare și o atmosferă specifică acestei perioade.
Inițiativa realizării acestui eveniment aparține doamnelor profesoare Valerica Costea, Cristina Tomotaș și Cornelia Nicoară, care s-au bucurat de susținerea conducerii liceului, a colegilor și elevilor. În plus, agenții economici din domeniu industriei alimentare au sprijinit organizarea acestui frumos moment prin sponsorizări cu produse de patiserie și panificație. Le multumim cu acest prilej firmelor: SC Cooperativa de Consum SRL, SC Corina Com SRL, SC Agroserv Comp SRL, SC Dacia SRL (Alba Iulia).
(A.M.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate3 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Sport2 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate2 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentariio zi ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată