Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Zi de sărbătoare, la Liceul Tehnologic ”Ștefan Manciulea” din Blaj. Omagiu adus patronului spiritual, concert de colinde și scenete susținute de elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

stefan manciulea blajLiceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj s-a îmbrăcat joi, 17 decembrie, în straie de sărbătoare pentru a aduce un omagiu patronului spiritual al școlii. Într-o atmosferă emoționantă și un decor tradițional, „Ziua școlii” a adus bucurie și bogăție spirituală celor prezenți.

Cadrul desfășurării manifestării cultural-artistice a fost decorat cu elemente specifice anotimpului și obiecte tradiționale specifice zonei Târnavelor. Cu sprijinul cadrelor didactice de specialitate și al elevilor de la profilul agricol, s-au realizat ornamente naturale de Crăciun, care au înfrumusețat decorul sălii, amintindu-ne, în același timp, de apropierea Sfintelor Sărbători.

Evenimentul a fosinvitati stefan manciulea blajt mult mai emoționant datorită revederii foștilor dascăli, care au răspuns cu entuziasm la invitația de a participa, sporind semnificația acestui moment important.

Într-o notă emoționantă, directorul Ioan Marcu a mulțumit tuturor pentru prezență și implicare în cadrul proiectului, iar doamna director adjunct Elena Drăgan și-a arătat recunoștința pentru sprijinul primit din partea tuturor. Programul manifestării a fost continuat cu intervenția elevei Raluca Rus, care a recitat o poezie reprezentativă pentru școlile blăjene. Elevul Răzvan Șchiau a avut responsabilitatea de a surprinde momentele importante, implicându-se și prin interpretarea unor cântece de Crăciun. Doamnele profesoare Valerica Costea și Cristina Tomotaș au prezentat mulțumiri celor prezenți, colegilor și elevilor mplicați, precum și sponsorilor, care au contribuit la realizarea acestui eveniment reușit, subliniind importanța educației și școlii în viața tuturor.

stefan manciulea blaj 2Programul a conținut două momente importante ca tematică, repectiv unul religios și altul, științific. În prima parte s-a remarcat contribuția domnului părinte prof. Ștefan Cătăuță, care a oferit celor prezenți, împreună cu elevii implicați, un mic concert de colinde și două scenete care au adus în prim-plan aspecte tradiționale și moderne ale Crăciunului. Momentele acestea au fost delimitate de mici intervenții poetice ale elevelor Diana Anușcă, Gianina Ghejan, Alexandra Mondoc și Maria Ciufudean. Finalul primei părți a fost marcat de interpretarea de excepție a elevelor de la Colegiul Național „Inochentie Micul Clain”, care au încântat audiența cu mai multe cântece de Crăciun. Într-o scurtă pauză, invitații au vizitat expoziția de obiecte tradiționale specifice zonei Târnavelor. În timpul acesta, o prezentare Power Point, realizată de doamnele profesoare Cornelia Nicoară și Iulia Dancu, a redat momente și activități importante ale școlii.

A doua parte a programului a avut un caracter științific, debutând cu prezentarea Power Point a doamnelor profesoare Ioana Breazu și Emilia Comșa, referitoare la biografia și bibliografia mentorului spiritual al liceului. Au urmat eseurile realizate de elevele Ștefana Goga, îndrumată de doamna prof. Cristina Savonea, Carmen Dumbrăvean, pregătită de doamna prof. Liliana Crișan, Maria Moldovan, coordonată de doamnele prof. Tomotaș Cristina și Costea Valerica. În final, doamna prof. dr. Cornelia Nicoară a prezentat un material, în care a surprins aspecte importante referitoare la școala noastră în contextul cultural și educațional.

Acest frumos eveniment a reușit să transmită celor prezenți mesaje importante referitoare la evoluția Liceului Tehnologic „Ștefan Manciuleaexpozitie stefan manciulea blaj”, păstrându-se o notă de sărbătoare și o atmosferă specifică acestei perioade.

Inițiativa realizării acestui eveniment aparține doamnelor profesoare Valerica Costea, Cristina Tomotaș și Cornelia Nicoară, care s-au bucurat de susținerea conducerii liceului, a colegilor și elevilor. În plus, agenții economici din domeniu industriei alimentare au sprijinit organizarea acestui frumos moment prin sponsorizări cu produse de patiserie și panificație. Le multumim cu acest prilej firmelor: SC Cooperativa de Consum SRL, SC Corina Com SRL, SC Agroserv Comp SRL, SC Dacia SRL (Alba Iulia).

(A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea