FOTO VIDEO| Un patriot din ALBA, despre regalitate: „Puteam pleca la Revoluție cu un rege, cu un președinte de țară Rațiu, nu cu tovarășii care ne-au vândut țara și am rămas cu nimic”
Un patriot din ALBA, despre regalitate: „Puteam pleca la Revoluție cu un rege, cu un președinte de țară Rațiu, nu cu tovarășii care ne-au vândut țara și am rămas cu nimic”
Moldovan Ștefan Boca, un bărbat din comuna Daia Română, județul Alba, a vorbit despre importanța și semnificația acestei zile importante pentru istoria românilor de pretutindeni.
Aflat la Alba Iulia pentru a serba Centenarul Încoronării, acesta a transmis pentru ziarulunirea.ro o serie de opinii în ceea ce privește modul în care această țară este în prezent cârmuită.
„Am venit să o întâmpin pe Majestatea sa, Principesa Margareta. Am venit să văd atâta lume din oraș și din toate părțile care au venit să ia parte la eveniment.
Este ceva deosebit pentru noi, românii.
Puteam pleca la Revoluție cu un rege, cu un președinte de țară Rațiu, nu cu tovarășii care ne-au vândut țara și am rămas cu nimic.
Noi trebuie să muncim în toate părțile. Eu încă rămân pe plaiurile românești, nu vreau să plec.”, a declarat bărbatul, pentru ziarulunirea.ro.
CITEȘTE ȘI: Centenarul Încoronării la Alba Iulia: Paradă impresionantă în orașul Marii Uniri
În 15 octombrie 2022 se împlinește un veac de la Încoronarea regelui Ferdinand I și a reginei Maria la Alba Iulia, ca suverani ai României Mari. În această zi, marcând acest moment special din istoria contemporană a României, Muzeul Național Peleș inaugurează expoziția Centenarul Încoronării. Alba Iulia. 1922, care poate fi vizitată până în luna mai 2023.
CITEȘTE ȘI: Centenarul Catedralei Încoronării: Ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative
Simbolistica evenimentului politic săvârșit în urmă cu o sută de ani în orașul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 era legată și de prima unire a țărilor române înfăptuită de domnitorul Mihai Viteazul. Din această perspectivă, marele savant Nicolae Iorga aprecia just că „se cuvenia să-și puie pe cap coroana stropită cu mult și scump sânge acela [regele Ferdinand I – n.n.] căruia soarta îi dăduse neasemănata favoare de a culege, după peste trei sute de ani, moștenirea lui Mihai Viteazul”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun