Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO VIDEO| Un patriot din ALBA, despre regalitate: „Puteam pleca la Revoluție cu un rege, cu un președinte de țară Rațiu, nu cu tovarășii care ne-au vândut țara și am rămas cu nimic”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un patriot din ALBA, despre regalitate: „Puteam pleca la Revoluție cu un rege, cu un președinte de țară Rațiu, nu cu tovarășii care ne-au vândut țara și am rămas cu nimic”

Moldovan Ștefan Boca, un bărbat din comuna Daia Română, județul Alba, a vorbit despre importanța și semnificația acestei zile importante pentru istoria românilor de pretutindeni.

Aflat la Alba Iulia pentru a serba Centenarul Încoronării, acesta a transmis pentru ziarulunirea.ro o serie de opinii în ceea ce privește modul în care această țară este în prezent cârmuită.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Am venit să o întâmpin pe Majestatea sa, Principesa Margareta. Am venit să văd atâta lume din oraș și din toate părțile care au venit să ia parte la eveniment.

Citește și: 13-16 octombrie 2022: Centenarul Încoronării, la Alba Iulia. Foc de artificii de zi, paradă cu torțe, concerte și primirea Familiei Regale. PROGRAM

Este ceva deosebit pentru noi, românii.

Puteam pleca la Revoluție cu un rege, cu un președinte de țară Rațiu, nu cu tovarășii care ne-au vândut țara și am rămas cu nimic.

YouTube video

Noi trebuie să muncim în toate părțile. Eu încă rămân pe plaiurile românești, nu vreau să plec.”, a declarat bărbatul, pentru ziarulunirea.ro.

CITEȘTE ȘI: Centenarul Încoronării la Alba Iulia: Paradă impresionantă în orașul Marii Uniri

În 15 octombrie 2022 se împlinește un veac de la Încoronarea regelui Ferdinand I și a reginei Maria la Alba Iulia, ca suverani ai României Mari. În această zi, marcând acest moment special din istoria contemporană a României, Muzeul Național Peleș inaugurează expoziția Centenarul Încoronării. Alba Iulia. 1922, care poate fi vizitată până în luna mai 2023.

CITEȘTE ȘI: Centenarul Catedralei Încoronării: Ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative

Simbolistica evenimentului politic săvârșit în urmă cu o sută de ani în orașul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 era legată și de prima unire a țărilor române înfăptuită de domnitorul Mihai Viteazul. Din această perspectivă, marele savant Nicolae Iorga aprecia just că „se cuvenia să-și puie pe cap coroana stropită cu mult și scump sânge acela [regele Ferdinand I – n.n.] căruia soarta îi dăduse neasemănata favoare de a culege, după peste trei sute de ani, moștenirea lui Mihai Viteazul”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea