Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Tulnicele au răsunat în Țara Moților. Povestea moților din Alba, transmisă în direct pe TVR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tulnicele au răsunat în Țara Moților. Povestea moților din Alba, transmisă în direct pe TVR

Într-o frumoasă zi de primăvară, tulnicele au răsunat puternic în Țara Moților din Alba, în cadrul unui eveniment cultural deosebit. Astfel, începând cu ora 13.30, emisiunea „Vin cluju’ pe la noi”, alături de „Izolatî în România”, au transmis în direct de pe Valea Arieșului Mare la TVR 3, TVR Cluj, TVR Timișoara și TVR Internațional, povestea moților din Alba.

Realizată în coproducție de TVR Cluj, TVR Timișoara și Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, ediția specială a emisiunii a adus împreună lumi îndepărtate. Prin muzică și voie bună, emisiunea a reușit să transforme zilele obișnuite într-o adevărată sărbătoare, transmițând în toată țara și peste hotare, imagini deosebite din zona Munților Apuseni bogată din punct de vedere folcloric și cultural, tradiții și obiceiuri unice, meșteșuguri dispărute de mult timp și porturi populare a căror reinterpretare a făcut înconjorul lumii.

YouTube video

Timp de două ore și jumătate, telespectatorii au putut urmări și asculta prestațiile artiștilor invitați, care au adus bucurie și emoție în sufletele tuturor celor care au urmărit emisiunea. Printre aceștia s-au numărat Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu, Maria Coman, Ciprian Pop, Orchestra Ansamblului Folcloric ,,Augustin Bena” al Județului Alba dirijată de Alexandru Pal, tulnicăresele din Albac, Câmpeni, Avram Iancu, dansatorii din Sohodol și Sălciua, Grupul Vocal Mineresc Ţarina – Abrud, meșteri tradiționali din Munții Apuseni.

Însă, momentul cel mai impresionant al serii a fost atunci când nu mai puțin de 50 de tulnice au răsunat deodată pe Valea Arieșului Mare. Scopul acestui moment special a fost acela de a transmite cât mai departe, în toată țara, faptul că zona Munților Apuseni așteaptă să fie descoperită și că este o zonă cu o bogată tradiție culturală și folclorică.

Evenimentul cultural desfășurat în Țara Moților din Alba a fost un succes deplin și a reușit să aducă împreună oameni din toate colțurile țării și chiar din străinătate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea