FOTO VIDEO| „Toaletarea” arborilor din Alba Iulia: Cum să „debranșezi” populația de la Mama Natură
FOTO VIDEO| „Toaletarea” arborilor din Alba Iulia: Cum să „debranșezi” populația de la Mama Natură
An de an, toamna aduce adevărate ciungiri ale copacilor de pe domeniul public, pentru că „toaletare”, din punct de vedere legal, nu se poate numi.
Potrivit legii, adminitrarea spațiilor verzi vine atât în sprijinul cetățenilor, dar și a mediului înconjurător, mai exact, se asigură îndeplinirea unor obiective precum „mentinerea peisajelor in scopul ocrotirii sanatatii populatiei, protectiei mediului si asigurarii calitatii vietii” sau „protectia si conservarea spatiilor verzi pentru mentinerea biodiversitatii lor”.
Astfel, prin tăierea coronamentului a zeci de copaci, cum poate fi asigurată calitatea vieții cetățenilor ori menținerea biodiversității?
„În cazul arborilor ornamentali (tei, salcâm, castan, arțar, mesteacăn, stejar) plantați pe spatiile verzi din domeniul public, precum și al celor plantați în aliniamente în lungul bulevardelor și străzilor, pe terenurile din zonele urbane și rurale, este interzisă intervenția cu tăieri în coroana acestora, cu excepția lucrărilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afectează siguranța traficului pietonal și rutier, a imobilelor aflate în apropiere, precum si a celor de pe traseul rețelelor aeriene”, arată Articolul 12, alineatul (5), al
Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor, republicată în 2009.
După cum se poate observa și în imagini, crengile care au fost tăiate sunt tinere și verzi, cu șanse reduse de a pune în pericol siguranța pietonilor ori a traficului rutier.
De asemenea, întregul proces trebuie supervizat de către un expert din cadrul Serviciului public de amenajare şi întreţinere zone verzi pentru a nu pune în pericol viața copacului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Interes crescut pentru dezvoltarea regiunii cu ajutorul fondurilor europene gestionate de ADR Centru: 1564 de proiecte depuse până la finalul anului 2024, cu o valoare totală de aproape 2,1 miliarde de euro
Interes crescut pentru dezvoltarea regiunii cu ajutorul fondurilor europene gestionate de ADR Centru: 1564 de proiecte depuse până la finalul anului 2024, cu o valoare totală de aproape 2,1 miliarde de euro Activitatea ADR Centru în anul 2025 pornește de la bazele solide construite perioada de peste 26 de ani în care instituția și-a diversificat […]