Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO VIDEO| „Toaletarea” arborilor din Alba Iulia: Cum să „debranșezi” populația de la Mama Natură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO VIDEO| „Toaletarea” arborilor din Alba Iulia: Cum să „debranșezi” populația de la Mama Natură

An de an, toamna aduce adevărate ciungiri ale copacilor de pe domeniul public, pentru că „toaletare”, din punct de vedere legal, nu se poate numi.

Potrivit legii, adminitrarea spațiilor verzi vine atât în sprijinul cetățenilor, dar și a mediului înconjurător, mai exact, se asigură îndeplinirea unor obiective precum „mentinerea peisajelor in scopul ocrotirii sanatatii populatiei, protectiei mediului si asigurarii calitatii vietii” sau „protectia si conservarea spatiilor verzi pentru mentinerea biodiversitatii lor”.

YouTube video

Astfel, prin tăierea coronamentului a zeci de copaci, cum poate fi asigurată calitatea vieții cetățenilor ori menținerea biodiversității?

„În cazul arborilor ornamentali (tei, salcâm, castan, arțar, mesteacăn, stejar) plantați pe spatiile verzi din domeniul public, precum și al celor plantați în aliniamente în lungul bulevardelor și străzilor, pe terenurile din zonele urbane și rurale, este interzisă intervenția cu tăieri în coroana acestora, cu excepția lucrărilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afectează siguranța traficului pietonal și rutier, a imobilelor aflate în apropiere, precum si a celor de pe traseul rețelelor aeriene”, arată Articolul 12, alineatul (5), al
Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor, republicată în 2009.

După cum se poate observa și în imagini, crengile care au fost tăiate sunt tinere și verzi, cu șanse reduse de a pune în pericol siguranța pietonilor ori a traficului rutier.

De asemenea, întregul proces trebuie supervizat de către un expert din cadrul Serviciului public de amenajare şi întreţinere zone verzi pentru a nu pune în pericol viața copacului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea