FOTO-VIDEO: Sărbătoarea „Tropote în Țara Vinului” 2017, la Micești. ”Negru”, un semigreu de 9 ani, desemnat cel mai frumos cal. CÂȘTIGĂTORII concursurilor de viteză și tracțiune
Concursuri hipice, muzică și voie bună, duminică, în poligonul de la Micești, unde s-a desfășurat a-XVI-a ediție a evenimentului ”Tropote în Țara Vinului”. Sărbătoarea, devenită deja tradiție, a adunat și în acest an, pe lângă organizatori, reprezentanți ai administrației locale și județene, sute de oameni și peste 30 de participanți la concursurile de călărie-viteză și tracțiune.
”Negru”, un cald de rasă semigreu, în vârstă de 9 ani, deținut de Bexa Daniel din Ciuruleasa, a fost desemnat, de către public, ”Cel mai frumos cal” la ediția din acest an.
Sărbătoarea ”Tropote în Țara Vinului” menită să cinstească animalul nobil de pe lângă casa omului de la sate, şi anume calul, a îmbinat pasiunea iubitorilor de cai cu participarea acestora la întreceri de călărie şi tracţiune, la final fiind răsplătiţi de organizatori cu premii, iar de spectatori cu ”strigături” și aplauze de pe margine, pe tot parcursul întrecerilor.
În cadrul probei de călărie viteză, la care concurenţii şi-au demonstrat măiestria în mânuirea căpăstrului pe un traseu delimitat, au participat în acest an 12 concurenți, iar în finală s-au calificat 3 călăreți.
Câștigătorii concursului de ”călărie viteză”:
Locul 1 – Dreghici Claudiu, stăpânul calului Narcisa – 500 de lei
Locul 2 – Stoia Androne (cu calul Furtuna) – 300 de lei
Locul 3 – Paștiu Marius (calul Carina) – 200 de lei
Cea de-a doua probă, care le-a cam dat bătăi de cap atât proprietarilor cât şi cailor, a fost cea de tracţiune, în cadrul căreia caii a fost puşi să tragă în pantă, contracronomatru, o căruţă încărcată cu nisip, pe un traseu de 100 de metri.
Dacă unii dintre proprietari și-au retras caii din concurs, atelajul cu o greutate de circa 1,5 tone fiind mult prea greu pentru aceștia, alții au mers cu animalul până la final, în uralele spectatorilor, care îi încurajau cu aplauze.
Câștigătorii concursului de ”tracțiune”
Locul 1 – Ursu Laurențiu (calul Murgu) – 500 de lei
Locul 2 –Stuparu Călin (calul Radu)– 300 de lei
Locul 3 – Ursu Vasile (cu calul Bujor) – 200 de lei
Între probe, spectatorii s-au întreținut cu grătare, mici, bere și muzică populară. Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută în acest an de interpreții locali Roxana Reche, Maria Filimon și Cătălin Hașa.
La final, toți participanții au fost răsplătiți cu diplome, câte o sticlă de vin și un căpăstru, iar câștigătorii au primit în plus plicuri cu bani. Premiile au fost înmânate de viceprimarul municipiului Alba Iulia, Paul Voicu.
Evenimentul a fost organizat de PNL Alba Iulia, împreună cu tinerii liberali.
[nggallery id=4561]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: PROGRAMUL final al manifestărilor Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2024, la Alba Iulia, a fost actualizat și cuprinde parada militară, concert Andra și F-Charm, spectacol de muzică populară, focuri de artificii și multe altele. Citește și: Parada militară de 1 Decembrie 2024, la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan