FOTO-VIDEO: PROTEST, în faţa Bazinului Olimpic din Alba Iulia. Părinţi, copii şi instructori de înot nemulţumiţi: “În ziua de astăzi a putea face înot devine un lux”
Aşa după cum au anunţat, instructori de înot, părinţi şi copii care frecventează cursurile de iniţiere la Bazinul Olimpic din Alba Iulia, s-au adunat miercuri în faţa bazinului, însă protestul a fost oarecum mai mult “de formă”, după ce, tot miercuri, înainte cu câteva ore, aceştia au avut o întâlnire cu primarul Mircea Hava şi viceprimarul municipiului Paul Voicu, în cadrul căreia li s-a promis că în şedinţa de vineri, când se va vota noul regulament, vor ţine cont de nemulţumire lor.
Potrivit instructorilor, autorităţile locale le-au dat asigurări că nu vor pune taxă de închiriere pe culoar, iar programul de iniţiere va fi stabilit după ora 17.00, şi nu înainte, aşa cum prevedeau modificările noului regulament. O singură problemă ar fi rămas nelămurită şi anume taxa de intrare, dacă va fi sau nu mărită. Vineri, instructorii vor participa la şedinţa de Consiliu Local în care se va vota noul regulament şi speră ca promisiunile de miercuri „să nu fie vorbe în vânt”.
Citiţi şi Primăria Alba Iulia a căzut la pace cu instructorii de înot de la Bazinul Olimpic
Deşi se anunţa un protest cu peste 100 de persoane, miercuri, în faţa Bazinului Olimpic, s-au strâns doar aproximativ 40 de oameni, instructori de înot, părinţi şi copii. Aşa după cum au declarat instructorii, deşi aveau pancarte pregătite, au renunţat la ele pe motiv că, după întâlnirea de la Primărie, în care s-au discutat nemulţumirile semnalate de ei, s-ar fi rezolvat problema, iar autorităţile le-ar fi dat asigurări că programul şi taxele vor fi regândite.
Cu tricouri cu mesaje inscripţionate precum “Înot = sănătate”, instructorii au dorit să atragă atenţia autorităţilor locale şi speră ca, în şedinţa de vineri, în modificările privind regulamentul Bazinului Olimpic, să se ţină cont de nemulţumirile lor.
“După cum vedeţi mesajul de pe tricourile noastre, înotul înseamnă sănătate şi noi vrem să avem copii sănătoşi. Din păcate prevederile unui regulament de funcţionare al acestui bazin ne nemulţumeşte, nu pe noi ca şi instructori, profesori, ci pe părinţi şi pe copii. Pentru că în ziua de astăzi a putea face înot devine un lux şi noi nu vrem să se ajungă acolo. Cred că e important ca cei care decid soarta acestui oraş să înţeleagă în primul rând că avem nevoie de mişcare. Şi noi suntem cei care formăm viitorul acestui oraş din punct de vedere al mişcării.
Dacă un copil care astăzi are 5 ani este pregătit şi adus pe calea sportului, el va face acest lucru şi când va avea 20 sau 60 de ani. Şi noi ne dorim să nu umplem spitalele ci să umplem acest bazin cu oameni care doresc să facă mişcare”, a declarat Sorin Şimon, instructor de înot.
Potrivit acestuia, memulţumirea lor este acel tarif de închiriere al culoarului care se suprapune pe plata biletului plătit de orice copil, orice om care intră în acest bazin, respectiv 5 lei de copil, 12 lei adulţi (e vorba de intrări individuale), la care s-ar adăuga plata taxei de 80 de lei aferentă închirierii culoarelor 1, respectiv 8, culoare de margine unde îşi desfăşoară activitatea.
“Astăzi am avut o întâlnire cu primarul şi viceprimarul şi ni s-a promis susţinerea, respectiv plata unei singure taxe, dar motivul pentru care se va majora această taxă de intrare este acela că bazinul realizează venituri de 30% din contravaloarea cheltuielilor”, a precizat Şimon.
Totodată, el a mai spus că vineri instructorii vor participa la şedinţa de Consiliu Local, când se va vota noul regulament al Bazinului Olimpic: “Vom merge acolo şi ne vom susţine până la capăt această cauză”.
Şi programul de funcţionare ar fi fost o problemă: “Programul de iniţiere era stabilit într-un interval orar care nu permite părinţilor să-i aducă pe copii, respectiv până la ora 17.00 să se facă iniţierea. Toată lumea ştie că până la ora 16.00, părinţii sunt la muncă. Noi am solicitat ca iniţierea să fie de luni până vineri, în intervalul orar 17.00-20.00 şi sâmbătă de la ora 9.00 la 17.00. Legat de program ni s-a dat aviz favorabil. Sperăm să nu fie doar vorbe în vânt, aşa am obţinut promisiunea”, a mai spus Şimon.
Potrivit sursei citate, ar mai fi rămas taxele, care “sunt o problemă pentru fiecare părinte, copil care vine la iniţiere. Sperăm să se înţeleagă şi să nu se mărească pentru că din păcate vom suferi toţi”.
“La 10 lei taxă pe copil, noi venim de 3 ori pe săptămână, am 2 copii şi mi se pare prea scump să continuăm să venim de 3 ori pe săptămână. O să ne reducem zilele, o să venim poate doar o dată. Era ok până acum. E o plăcere pentru copii să vină. Au căpătat rezistenţă, imunitate, sănătate implicit, acum nu ştim ce va fi. La 10 lei intrarea pe copil mi se pare mult” , a declarat doamna Ivaşcu, unul dintre părinţii prezenţi la protest.
[nggallery id=33]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Salariul NU va mai fi confidențial. Anunțurile de angajare vor conține și nivelul de salarizare. România pune în aplicare Directiva Europeană 2023/970
Salariul NU va mai fi confidențial. Anunțurile de angajare vor conține și nivelul de salarizare. România pune în aplicare Directiva Europeană 2023/970 Transpunerea Directivei (UE) 2023/970, care reglementează transparența salarială și egalitatea de remunerare între femei și bărbați, aduce schimbări semnificative pentru angajatorii și angajații din România. Potrivit calendarului publicat de Guvern, proiectul de lege […]