FOTO/ VIDEO: Promisiuni de terminare, până la sfârșitul anului, a lucrărilor la tronsonul de cale ferată pe care se va circula cu 160 km/h, dintre Coșlariu și Sighișoara
Aflat în județul Alba pentru a verifica stadiul de realizare al obiectivelor de investiții din infrastructura feroviară, situate pe șantierele deschise pe Coridorul IV paneuropean Coșlariu – Vințu de Jos, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a primit promisiuni din partea constructorilor că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an. De asemenea, ministrul a fost anunțat de antreprenor că stația Coșlariu va fi finalizată și va fi predată la mijlocul lunii mai.
”Am vizitat gara de la Coșlariu, am vizitat gara de la Alba Iulia, am mers pe tronsonul de cale ferată unde se lucrează, constructorii ne-au prezentat stadiul lucrărilor care sunt undeva la 89% pe întreg tronsonul. Din punct de vedere administrativ le-am spus că vor avea tot sprijinul meu. I-am rugat, de de o parte să fie mobilizați, iar pe de altă parte să ia în serios și subcontractorii. (…) În zona aceasta antreprenorul și-a asumat, până la sfârșitul anului, că închide acest lot și va fi finalizat, astfel încât să putem circula cu 160 de km/h pentru călătoriile de persoane și cu 120 km/h pentru transportul de marfă”, a declarat ministrul.
La rîndul său, reprezentantului CNCF CFR SA a declarat că termenul de construcție al acestui lot era anul 2015, dar lucrările au întârziat din cauza unor probleme la podul peste Mureș, aflat într-o zonă inundabilă.
”A trebuit să schimbăm proiectul și să adoptăm niște soluții pentru a face o cale ferată fezabilă și să nu ne trezim că se surpă după ce o deschidem. Am găsit soluția, acum suntem într-o fază destul de avansată de execuție, am ieșit cu lucrările la suprafață, deci anul acesta vom finaliza tronsonul și vom circula între Simeria și Sighișoara cu 160 de km/h”, a declarat reprezentantul CNCF CFR SA.
Totodată, reprezentanții constructorului l-au asigurat pe ministru că stația CFR Coșlariu va fi finalizată și predată până la mijlocul lunii mai.
”Suntem avansați în stația Coșlariu. La mijlocul lunii mai va fi predată, noi încercăm să terminăm chiar mai repede, dar avem dificultăți financiare”, a declarat reprezentantul firmei Pizzarotti, care a explicat că firma are nevoie de plata lunară a banilor pentru a putea desfășura în cele mai bune condiții lucrările, precizând că în zonă sunt mobilizați 150 de muncitori și aproximativ 50 de utilaje.
Ministrul Răzvan Cuc i-a asigurat pe constructori că nu vor avea probleme cu banii, dar le-a atras atenția că și subcontractorii trebuie plătiți:
”Referitor la plăți, nu va fi nicio problemă, când vine vorba de banii munciți, pentru că bugetul este prevăzut în cadrul companiei. Pe ce lucrați efectiv veți primi banii. Mai departe, plătiți subcontractorii – mare atenție că sunt multe firme care lucrează cu subcontractori și uită să-i plătească -, deci nu vă bateți joc de firmele românești și banii îi veți primi, a răspuns ministrul Răzvan Cuc.
[nggallery id=6853]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918