Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: Prima intervenție a echipajului SMURD dislocat temporar la Domeniul Schiabil Șureanu. Un tânăr cu fractură la un picior, evacuat de pe pârtie cu snowmobil-ul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prima intervenție a echipajului SMURD dislocat temporar la Domeniul Schiabil Șurean. Un tânăr cu fractură la un picior a fost evacuat de pe pârtie.

Astăzi, în jurul orelor 14.15, echipajul SMURD a fost alertat pentru acordarea primului ajutor calificat unei persoane de sex masculin aflat pe pârtia C1. Pacientul, un tânăr de aproximativ 23 ani, a fost evacuat de pe pârtie de către un echipaj SALVAMONT cu snowmobil și un paramedic SMURD până la Punctul de Prim Ajutor unde se afla și ambulanța SMURD.

După evaluarea medicală a acestuia de către echipajele de prim ajutor s-a pus diagnosticul de suspiciune fractură membru inferior stâng, s-a procedat la imobilizarea membrului afectat și transportul la UPU Alba Iulia pentru investigații suplimentare de specialitate.

Reamintim că un punct de lucru temporar cu ambulanță de prim ajutor SMURD înființat în zona Domeniului schiabil Șureanu.

Printre obiectivele propuse și asumate de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al Judeţului Alba în anul 2019 prioritare sunt reducerea timpului de răspuns la apelurile de urgență și eficientizarea acțiunilor de intervenție.

Pentru realizarea acestor deziderate, în funcție de analiza efectuată la nivelul factorilor de decizie (ISU, Instituția prefectului, Consiliul Județean, UPU-SMURD, SAJ Alba, conducerea UAT-urilor) se intenționează înființarea unor noi puncte de lucru la nivelul județului cu autospeciale de intervenție și/sau cu ambulanțe de prim ajutor SMURD.

Primul demers în acest sens a fost realizat deja prin inființarea, începând cu data de 12 ianuarie a.c, a unui punct de lucru temporar cu ambulanță de prim ajutor SMURD în zona Domeniului schiabil Șureanu.

Decizia a fost luată pe baza analizei efectuate privind cazuistica existentă în ultima perioadă, distanța foarte mare față de cea mai apropiată subunitate de intervenție, starea drumului de acces greu practicabil precum și din cauza faptului că zona se află în plină expansiune din punct de vedere turistic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea