Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Povestea Roxanei Marc, o tânără din Alba care face minuni cu mâinile sale pe masa de masaj: „Dacă nu erai tu, ajungeam iar la operație!” 

Publicat

în

Povestea Roxanei Marc, o tânără din Alba care face minuni cu mâinile sale pe masa de masaj: „Dacă nu erai tu, ajungeam iar la operație!” 

Roxana Georgiana Marc, o tânără de 21 de ani, din Teiuș, ne împărtășește câteva cuvinte despre cariera pentru care a prins o dragoste adâncă: cea de maseur și terapeut spa. Într-un interviu acordat ziarului „Unirea”, tânăra a vorbit despre începuturile sale în lumea masajului, precum și despre experiențele pe care ea le-a avut cu propriii clienți.

Roxana, cum te-ai hotărât să devii masor și terapeut SPA?

– M-am întâlnit cu terapia prin masaj undeva prin primăvara lui 2011, pe când urmam un tratament medicamentos extrem de dureros, care s-a extins până la 5-6 luni. Am avut mari probleme de sănătate, urma să fiu programată la operație în vara respectivă, însă Universul avea alte planuri cu mine. Îmi aduc aminte foarte bine seara de miercuri în care am ieșit cu mama mea de la tratament, aveam dureri mari, iar ea îmi spunea să mă grăbesc să ajungem acasă cât mai repede. Era un sentiment ciudat între noi, cred că nici ea nu își dădea seama, dar acest Univers voia să ne grăbim ca să putem întâlni o veche cunoștință de familie care ne-a îndrumat spre un terapeut. Ce vreau să spun de fapt e că, dintr-o oarecare coincidență, în acea seară mama a întâlnit-o pe doamna respectivă, care i-a recomandat terapeutul care urma să mă trateze și mi-a făcut programare la masaj, având grijă să merg săptămânal, chiar dacă eu nu prea înțelegeam ce se întâmplă pe atunci. Terapia prin masaj, după două luni, a reușit să mă salveze de la operație. A reușit să obțină ceea ce nu au reușit injectabilele în 6 luni”, a dezvăluit tânăra.

– Ce calități trebuie să aibă o persoană pentru a îmbrățişa această meserie?

– Tehnician maseur poate să devină oricine, însă un adevărat terapeut se naște, nu devine. E nevoie doar de o investiție într-un curs de bază ca să fii tehnician maseur. Dar ca terapeut ai nevoie de mult mai mult de atât. Ai nevoie de dedicare 100%, să fii cu și pentru pacienți, ai nevoie de răbdare și, ceea ce e esențial, e nevoie să simți pacientul atât la nivel psihic, cum se simte, ce simte, cât și fizic, să-i simți și contractura care-i provoacă durere.

Elit - Gustul Desăvârșit

În momentul de față sunt studentă în ultimul an la Facultatea de Educație Fizică și Sport, specializarea Kinetoterapie și motricitate specială în cadrul Universității „Babeș – Bolyai” Cluj-Napoca. Iar pe lângă facultate am urmat cursul de bază cu masajul de relaxare și masajul anticelulitic manual, urmând să mă specializez cu masajul terapeutic, masajul terapeutic cu ventuze aplicate atât din plastic, cât și din sticlă încălzite la foc, masajul deep tissue, masajul anticelulitic cu bețe de bambus, masajul cu roci vulcanice, reflexoterapia și fac remodelări corporale prin radiofrecvență sau împachetări anticelulitice. Dar nu o să mă opresc aici.

– Cum a fost întâlnirea cu primul client?

– 15 martie 2021 a fost ziua în care am făcut primii pași în arta masajului. Țin minte cu exactitate amalgamul de emoții care m-au cuprins în acea dimineață, la ora 9.00, când mi-a călcat pragul prima mea clientă. Erau sentimente de nedescris în momente în care doar eu credeam în mine și în ceea ce pot să fac.

În prezent oscilez Alba-Cluj. Lucrez într-un centru spa în Cluj-Napoca ca terapeut spa, dar fac și deplasări la domiciliu pentru persoanele cărora timpul nu le permite să meargă la un salon, atât în județul Alba, cât și în Cluj”.

– Există vreun moment din practicarea meseriei de care să-ţi aduci aminte cu drag?

– Cele mai frumoase momente sunt atunci când clienții mei se ridică de pe masa de masaj și îmi spun adesea: „ai mâini de aur”. Dar am două mari momente de mândrie, să spun așa, când am simțit că încep să-mi depășesc condiția. La sfârșitul anului 2021, mi-a călcat pragul o doamnă cu spondiloză cervicală, hiperlordoză lombară, hipertonie musculară și dureri enorme care o împiedicau să-și realizeze treburile casnice. Țin mine că îmi spunea că are nevoie de ajutorul soțului ei pentru a reuși să își îngrijească părul, avea dureri prea mari pentru a putea ridica suficient mâinile. A venit la mine la masaj circa două luni, timp în care nu îmi spunea prea multe despre cum se simte, iar înainte de Crăciun, a ținut neapărat să îmi arate cum își prinde singură părul, cum se leagă la șiret singură. A exclamat: „Dacă nu erai tu, ajungeam iar la operație!”. A fost cel mai frumos cadou de Crăciun. Iar alt moment în care mi-a plâns inima de fericire a fost când un domn a venit la mine aproape în cârje, iar după masaj a plecat în pași de dans.

E o meserie satisfăcătoare din punct de vedere financiar?

– Aș fi ipocrită dacă aș zice că satisfacțiile financiare ale unui terapeut spa sunt modeste. Cu cât ești mai bun și cu cât aduci un serviciu nou în meseria ta, cu atât veniturile sunt mai mari (la fel și costurile). Nu e greu dacă iubești ceea ce faci, dar mai sunt și momente în care ajungi să lucrezi 12 ore pe zi.

– Care sunt planurile de viitor, căci ne-ai spus deja că nu te oprești aici?

 – Cel mai mare vis al meu este să am brandul propriu pe un centru de terapie care să ofere atât servicii de remodelare corporală, cât și terapie alternativă. Nu îmi doresc ceva simplu, dacă îmi doream asta, deja îl aveam. Îmi doresc ca oamenii să învețe că putem să tratăm și fără medicamente și operații. Urmează ca în vara aceasta să urmez cursul pentru drenaj limfatic, curs pentru manipularea fasciei și să particip la seminarii de prezentare a aparatelor de remodelare corporală. Iar pentru anul 2023 îmi propun să urmez cele 3 module are cursului Yumeiho.

Și în 3 ani ne vom întâlni la inaugurarea centrului meu, pentru a vă ajuta să scăpați de durere, pentru că m-am născut pentru asta și trăiesc pentru asta. Dar să nu uităm că durerea prin durere se scoate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Publicat

în

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Presa italiană scrie despre rețeaua de tâlhari români dată în vileag vineri de către DIICOT:  femeile din grupare amețeau bătrâni cu doze masive de Valium pentru ca apoi să-i jefuiască. Un fost pilot a făcut două atacuri de cord după doza de Valium primită din partea româncelor.

Operațiunea, coordonată de Parchetul din Locri și denumită „Transilvania”, a scos la iveală o grupare infracțională cu o structură piramidală și două baze active între România și Italia, potrivit Rai News.

Elit - Gustul Desăvârșit

În prezent, există 59 de suspecți și au fost identificate 15 victime

Ancheta carabinierilor, desfășurată în colaborare cu Europol, a pornit de la plângerea, în 2018, a unui bărbat în vârstă care a fost înșelat de o româncă. Femeia l-a determinat să-i dea 20.000 de euro, pe care i-a transferat apoi în România. Femeia se prefăcuse că este îndrăgostită de el pentru a-i câștiga încrederea și a putea astfel să obțină banii.

Carabinierii au început alte investigații care au scos la iveală o grupare criminală formată în întregime din cetățeni români și în care fiecare suspect avea o sarcină bine definită, iar la conducerea grupării se afla un cuplu.

Se presupune că gruparea se folosea de tinere care își alegeau cu grijă potențialele victime, în principal bărbați în vârstă de 70-90 de ani, de la care obțineau apoi sume mari de bani.

Banii, care ajungeau până la 1.000 de euro pentru fiecare „cadou”, erau fie dați de victimă direct în mâinile escrocului, fie transferați către conducerea de vârf a bandei din România.

Victima era „agățată” pe stradă sub pretextul vânzării de brichete și batiste

Urma faza de „racolare”, în care tinerele, profitând de singurătatea și vulnerabilitatea victimelor, se declarau îndrăgostite. Apoi, spuneau că au nevoie de bani, invocând, în cele mai multe cazuri, probleme de sănătate fictive ale lor sau ale membrilor familiei lor care locuiau, în special, în spațiul european.

Amenințările erau, de asemenea, la ordinea zilei, iar în unele cazuri s-au transformat în extorcare de fonduri atunci când victima, realizând ce se întâmpla, nu mai plătea niciun ban. În acel moment, victima era intimidată cu dezvăluirea relației clandestine partenerilor de viață.

Lipsa de scrupule a membrilor organizației a fost confirmată de un episod din decembrie 2018, când carabinierii din San Luca au arestat două femei, care au fost ulterior condamnate și sunt încă în închisoare.

Acestea au jefuit casa unui bărbat de 77 de ani, care fusese anterior pilot de circuit, nu înainte de a-i administra o doză aproape letală de valium, ceea ce i-a provocat bărbatului două atacuri de cord în zilele care au urmat evenimentului.

În alte două rânduri, în decembrie 2018 și aprilie 2021, carabinierii au arestat în flagrant delict două femei în momentul în care încasau banii de șantaj în urma răzvrătirii victimelor lor, care au fost obligate să plătească noi sume pentru ca relația să nu fie dezvăluită familiilor lor.

Suspecții se întorceau periodic în România pentru a-și redefini strategiile operaționale și pentru a împărți veniturile obținute din comportamentul lor ilegal.

sursa: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Publicat

în

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Un incendiu a izbucnit în seara zilei de vineri, 20 mai, la o casa din Sebeș. 

Garda de intervenție Sebeș, în cooperare cu SVSU Sebeș intervine pentru localizarea și lichidarea flăcărilor izbucnite la o casă de locuit din Municipiul Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informații incendiul se manifestă la acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați.

În cadrul intervenției au fost alocate patru autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2.

UPDATE 20:09 : S-a reușit localizarea incendiului în limitele gasite (80 mp casa de locuit si 10 mp o anexa). Intervenție este îngreunată de prezența unei cantități mari de materiale combustibile in interior (maculatura/hârtie). În acest moment nu mai este pericol de extindere și se lucreaza în continuare pentru lichidarea incendiului. ISU Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

SUBIECTE și BAREME la BACALAUREAT 2022, sesiunea specială, proba la alegere a profilului: Ce au primit olimpicii astăzi

Publicat

în

SUBIECTE și BAREME la BACALAUREAT 2022, sesiunea specială, proba la alegere a profilului: Ce au primit olimpicii astăzi

Bacalaureatul 2022, sesiunea specială, a continuat astăzi, 20 mai, cu proba la alegere a profilului, pentru elevii olimpici din România.

Această sesiune este pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat 2022.

SUBIECTE și BAREME la BACALAUREAT 2022, sesiunea specială, la proba la alegere

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA GEOGRAFIE

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA PSIHOLOGIE

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA LOGICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA INFORMATICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA CHIMIE ORGANICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA CHIMIE ANORGANICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA BIOLOGIE

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA ANATOMIE

CLICK PENTRU: BAREMELE LA GEOGRAFIE

CLICK PENTRU:BAREMELE LA  PSIHOLOGIE

CLICK PENTRU: BAREMELE LA LOGICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA INFORMATICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA CHIMIE ORGANICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA CHIMIE ANORGANICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA BIOLOGIE

CLICK PENTRU: BAREMELE LA ANATOMIE

Elit - Gustul Desăvârșit

Iată calendarul oficial al sesiunii speciale a examenului de BAC 2022:

 • 9-10 mai 2022: Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen
 • 11 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 12-13 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
 • 16-17 mai 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 17 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 18 mai 2022: Limba și literatura română — proba E)a) — proba scrisă
 • 19 mai 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E)c) — proba scrisă
 • 20 mai 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E)d) — proba scrisă
 • 23 mai 2022: Limba și literatura maternă — proba E)b) — proba scrisă
 • 26 mai 2022: Afișarea rezultatelor până la ora 12.00
  • Depunerea contestațiilor (între orele 12.00 și 14.00)
 • 26-29 mai 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 29 mai 2022: Afișarea rezultatelor finale

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare