FOTO-VIDEO/ Podul peste Mureş, la ieşire din Vinţu de Jos: CJ Alba alocă circa 5 milioane de lei pentru consolidarea și modernizarea acestuia. Lucrările, scoase la licitație

Podul peste Mureş, la ieşire din Vinţu de Jos: CJ Alba alocă circa 5 milioane de lei pentru consolidarea și modernizarea acestuia. Lucrările, scoase la licitație.

Este anul investițiilor în infrastructura județului Alba. Consiliul Județean a lansat recent o nouă licitație pentru executarea unor lucrări de infrastructură importante pentru cetățenii județului. Este vorba despre consolidarea podului de pe DJ 705 B peste râul Mureș, situat pe raza localității Vințu de Jos.

ELIT

Valoarea estimată a lucrărilor se cifrează la 4.571.132 de lei, fără TVA, însă va fi selectată oferta care va propune prețul cel mai scăzut. Podul, în lungime de 201 metri, este situat la ieșire din Vințu de Jos și face legătura cu Alba Iulia prin Vurpăr, dar și cu Blandiana și Ceru Băcăinți. Consiliul Județean Alba intenționează astfel să coreleze lucrările de consolidare la pod cu reabilitarea deja demarată a DJ 107 A între Pâclișa și Vurpăr, în ideea ca acesta să poată suporta traficul care, cu siguranță, va crește.

Obiectivul a fost în mai multe rânduri propus pentru consolidare și reabilitare, însă intențiile nu s-au concretizat până acum, în principal din lipsa resurselor financiare. În 2007 s-a efectuat expertiza tehnică care a stabilit că starea podului este doar satisfăcătoare, deoarece există anumite elemente constructive în stare de degradare, iar traficul auto şi pietonal nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.

Potrivit caietului de sarcini, contractul de lucrări “Consolidare pod pe DJ 705B peste râul Mureş, km 3+949, localitatea Vinţu de Jos, județul Alba” cuprinde următoarele categorii de lucrări: reparaţii infrastructură pod, reparaţii cămașă superioară pile, execuţie ziduri întoarse și banchete culei, lucrări de adaptare a culeilor, reparaţii la nivelul suprastructurii, reparaţii la intradosul suprastructurii și antretoaze, desfacere și refacere cale pe pod, rampe de acces, execuţie dale de racordare și grindă de rezemare, reabilitare sferturi de con, drenuri în spatele culeelor, amenajarea și calibrarea albiei râului Mureş, deviere utilitati (apă, gaz metan), refacere sistem de iluminat stradal, lucrări de amenajare pentru protecţia mediului (înierbări), lucrări în vederea asigurării siguranţei în circulaţie (parapete de siguranţă, semnalizare rutieră).

Data de deschidere a ofertelor este 11 iulie, iar durata contractului este de 10 luni calendaristice de la data stabilită prin ordinul de începere a lucrărilor. Astfel, deși ar putea începe în această toamnă, lucrările se vor finaliza abia anul viitor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...