FOTO VIDEO| Peste 500 de elevi de gimnaziu și liceu din Alba, consiliați de polițiști, pentru prevenirea violenței, a bullying-ului și a consumului de substanțe interzise
Peste 500 de elevi de gimnaziu și liceu din Alba, consiliați de polițiști, pentru prevenirea violenței, a bullying-ului și a consumului de substanțe interzise
În perioada 1- 8 aprilie 2022, peste 500 de elevi de gimnaziu și liceu din Zlatna, Sebeș, Alba Iulia și Vințu de Jos au avut întâlniri interactive organizate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.
Temele dezbătute au fost legate de prevenirea violenței în mediul școlar, a bullying-ului și cyberbullying-ului, a consumului de substanțe interzise dar au vizat și aspecte legate de meseria de polițist, pentru a-i încuraja pe tineri să îmbrățișeze această profesie.
Astfel, elevii Scolii Gimnaziale Vasile Goldiș din Alba Iulia și cei ai Scolii Gimnaziale Mihai Eminescu Vințu de Jos au participat la discuții cu tematică diversă dar, cu precădere au fost oferite explicații legate de înțelesul termenilor bullying și cyberbullying.
Reamintim faptul că bullyingul reprezintă un comportament repetat și intenționat prin care agresorul își rănește, persecută și intimidează victimele, prin diferite forme: verbal ( țipete, porecle, sarcasm, insulte, jigniri), fizic (loviri, îmbrânceală, bătăi) și relațional (izolare, intimidare, manipulare).
Cyberbulling-ul reprezintă trimiterea sau postarea unui mesaj sau a unei imagini, prin internet, pentru a denigra imaginea unei persoane.
Pentru a întări mesajul, polițiștii au prezentat colajul video realizat din lucrările elevilor participanți la concursul „Spunem DA armoniei și prieteniei!”, care s-a desfășurat în perioada ianuarie – februarie 2022. La concurs au participat elevi de gimnaziu de la Colegiul Tehnic Apulum Alba Iulia, Liceul Teoretic Teiuș, Școala Gimnazială nr. 2 Sebeș și Școala Gimnazială Axente Sever Aiud.
Elevii Liceului Corneliu Medrea Zlatna și cei ai Liceului Tehnologic Sebeș au fost consiliați în legătură cu consecințele absenteismului școlar, iar specialiștii Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba Iulia, le-au explicat că orice consum de substanţe psihoactive poate crea dependență, încă de la prima utilizare și poate agrava vulnerabilităţile sau problemele psihice (depresie, anxietate, paranoia).
Totodată, au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, avantajele oferite tinerilor care urmează şcolile de poliţie, fiind invitaţi să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în acest domeniu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Bărbat din Alba Iulia, cercetat pentru furt: Cum a încercat să „plece” cu un televizor dintr-un magazin din municipiu
Bărbat din Alba Iulia, cercetat pentru furt: Cum a încercat să „plece” cu un televizor dintr-un magazin din municipiu La data de 21 noiembrie 2024, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au fost sesizați de către un bărbat de 22 de ani, angajat al unui magazin din municipiul Alba Iulia, cu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan