FOTO, VIDEO| Peste 1.500 de persoane, în Piața Cetății din Alba Iulia, la Festivalul ”Cântec de Suflet”. Seară specială pentru iubitorii de muzică populară
Peste 1.500 de persoane au asistat, luni, la concertele organizate cu ocazia celei de-a doua seri a Festivalului ”Cântec de Suflet” de la Alba Iulia. Pe scena din Piața Cetății au urcat nume sonore ale muzicii populare, dar și tineri interpreți din diferite zone folclorice.
A doua seară a Festivalului a început la ora 19.00 și s-a terminat după 22.00.
Festivalul de folclor își propune redescoperirea și promovarea valorilor tradiționale strămoșești prin cântul autentic din zonele istorice ale României și realizarea unei punți între generații, aducând în atenția publicului artiști consacrați ai folclorului românesc, dar și generații tinere de interpreți.
Este cel mai mare eveniment de folclor organizat în parteneriat cu municipalitatea din Alba Iulia, un preambul perfect pentru marele moment folcloric ce este cuprins în programul anual al Festivalului de România – 1 Decembrie. Acest festival își propune valorificarea tradițiilor și obiceiurilor naționale, cultivarea dragostei și respectului pentru tradițiile, obiceiurile și folclorul românesc, receptarea frumosului din arta populară.
În a doua seară au urcat pe scena din Piața Cetății: Suită orchestrală de Bihor, Orchestra Jidvei România, soliștii Ansamblului „Augustin Bena” Alba, tineri interpreți din diferite zone folclorice: Ioana Urs (Bihor), Vladu Gabriela (Oltenia), Mădălina Candrea (Moldova), Georgian Schinteie (Banat), Maria Soare (Muntenia), Daniel Stroe (Ardeal) Carmen Ștețco (Maramureș), Cristian Bogdan (Dobrogea), Ilie Caraș (Bucovina), soliștii ansamblului „Augustin Bena” – ALBA: Roxana Reche Pal, Cătălin Hașa, Maria Filimon, Dorina Narița, Nicolae Tuhuț si Floricica Moga, vedetele tinerei generații: Sebastian Stan, Radu Goța, Ștefania Pîrlea, Tudor Furdui Iancu, Ancuța Cosma, artiștii noștri – vedetele noastre: Emilia Muntean, Victoria Meițescu, Alina Pinca, Reta Rus, Leontina Fărcaș, Ioana Ardelean, suită orchestrală de maramureș – Orchestra Jidvei România, Artiști consacrați și vedete din „generația de aur”: Alexandru Pugna – Ardeal, Viorica Flintașu – Bihor, Gheorghe Roșoga – Oltenia, Tiberiu Ceia – Banat, Mioara Velicu – Moldova.
În cadrul primei zile de festival a fost lansat și un Imn de slavă pentru Alba Iulia, compus de dirijorul Ansamblului Jidvei din România, Stelian Stoica.
Acesta a fost interpretat și la finalul celei de-a doua seri.
În prima seară a festivalului, pe scena din Piața Cetății au urcat artiști consacrați și vedete din Generația de Aur, precum Felicia Stoian și Maria Coman – Banat, Veta Biriș – Alba, Florica Bradu – Bihor, Angela Buciu – Maramureș și Nicolae Furdui Iancu – Ardeal, soliștii Ansamblului artistic Jidvei, taragotistul Tudor Vârciu si dansatorii de la Junii Târnavei, Lucreția Ciobanu, Marinela Baba, dar și tineri interpreți din diferite zone folclorice: Dana Jurjuț (Bihor), Alexandru Sahlean (Moldova), Livia Neag (Maramureș), Marian Medregoniu (Gorj), Adriana Sofica (Dobrogea), Cristian Tomoni (Banat), Narcisa Băleanu (Mehedinți), Maria Magdalena Bigea (Oltenia), Daniel Mara (Ardeal).
Spectacolul a fost prezentat de Elena Anghel-Coman.
[nggallery id=2520]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
IPJ Alba – Recomandări pentru prevenirea fraudelor în mediul online: „Nu accesați linkuri din mesaje nesolicitate, chiar dacă acestea par a proveni de la prieteni sau cunoștințe!”
IPJ Alba – Recomandări pentru prevenirea fraudelor în mediul online: „Nu accesați linkuri din mesaje nesolicitate, chiar dacă acestea par a proveni de la prieteni sau cunoștințe!” La nivelul țării noastre, au fost înregistrate o serie de fapte cu acest mod de operare, iar pentru o mai bună prevenție, cetățenii trebuie să se protejeze în […]