Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Foto/video: Paradă artistică prin orașul Câmpeni la debutul Festivalului Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți la munte!” – ediția a XXIII-a

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți seara a debutat în Câmpeni cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți la munte!” organizat de către Primăria și Consiliul Local Câmpeni în parteneriat cu Consiliul Județean Alba pe durata a patru zile, ca de obicei înainte de Târgul de Fete de pe Muntele Găina.  

La fel ca și în anii anteriori, anunțarea evenimentului s-a realizat printr-o paradă spectaculoasă pe principalele străzi ale orașului la care au defilat, cântat și dansat tinerele tulnicărese din Câmpeni, Fanfara județului Alba, ansamblurile „Fii Moților” din Mihai Viteazu, „Vințana” din Vințu de Jos și micii dansatori din zonă coordonați de instructorul Oana Joldeș.

După revenirea paradei în Piața „Avram Iancu” din centrul orașului, deschiderea oficială a Festivalului Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți la munte!” s-a anunțat în sunete de tulnice, s-a continuat printr-o slujbă religioasă susținută de câțiva preoți din localitate și prin mesajele transmise de primarul Ioan Călin Andreș și deputatul Ioan Dîrzu.

YouTube video

Spectacolul din prima seară a debutat cu prestația fanfarei Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, dirijată de Coriolan Honcaş, urmată de momentele folclorice susținute de ansamblurile „Fii Moților” din Mihai Viteazu, „Vințana” din Vințu de Jos, „Hopârteanca” din Hopârta, dar și de demonstrațiile de karate ale tinerilor coordonați de Viviana Pripon. Seara s-a încheiat cu recitaluri de muzică ușoară susținute de grupul „Primavera” din Alba Iulia, coordonat de Marinela Popa, și cu un program de muzică populară prezentat de Delia Jude și grupul instrumental „Dor”.

Festivalul Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți la munte!” va continua până vineri seară, atunci când se va desfășura concursul de interpretare folclorică al soliștilor vocali și instrumentali, în aceeași seară având loc și două recitaluri extraordinare ale renumiților artiști Liviu Burz și Aurel Tămaș. Până atunci, organizatorii au pregătit pentru fiecare seară momente artistice deosebite pentru toate vârstele, printre invitați regăsindu-se Mirela Mănescu – Felea, Oana Bozga Pintea, Virginia Irimuș, Fuego, Anna Lesko, Jamaika și mulți alții.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=7338]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea