Foto/video: Paradă artistică prin orașul Câmpeni la debutul Festivalului Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți la munte!” – ediția a XXIII-a

Paul Voicu - Primar 2020

Marți seara a debutat în Câmpeni cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți la munte!” organizat de către Primăria și Consiliul Local Câmpeni în parteneriat cu Consiliul Județean Alba pe durata a patru zile, ca de obicei înainte de Târgul de Fete de pe Muntele Găina.  

ELIT

La fel ca și în anii anteriori, anunțarea evenimentului s-a realizat printr-o paradă spectaculoasă pe principalele străzi ale orașului la care au defilat, cântat și dansat tinerele tulnicărese din Câmpeni, Fanfara județului Alba, ansamblurile „Fii Moților” din Mihai Viteazu, „Vințana” din Vințu de Jos și micii dansatori din zonă coordonați de instructorul Oana Joldeș.

După revenirea paradei în Piața „Avram Iancu” din centrul orașului, deschiderea oficială a Festivalului Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți la munte!” s-a anunțat în sunete de tulnice, s-a continuat printr-o slujbă religioasă susținută de câțiva preoți din localitate și prin mesajele transmise de primarul Ioan Călin Andreș și deputatul Ioan Dîrzu.

Mihail David - 2020

Spectacolul din prima seară a debutat cu prestația fanfarei Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, dirijată de Coriolan Honcaş, urmată de momentele folclorice susținute de ansamblurile „Fii Moților” din Mihai Viteazu, „Vințana” din Vințu de Jos, „Hopârteanca” din Hopârta, dar și de demonstrațiile de karate ale tinerilor coordonați de Viviana Pripon. Seara s-a încheiat cu recitaluri de muzică ușoară susținute de grupul „Primavera” din Alba Iulia, coordonat de Marinela Popa, și cu un program de muzică populară prezentat de Delia Jude și grupul instrumental „Dor”.

Festivalul Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți la munte!” va continua până vineri seară, atunci când se va desfășura concursul de interpretare folclorică al soliștilor vocali și instrumentali, în aceeași seară având loc și două recitaluri extraordinare ale renumiților artiști Liviu Burz și Aurel Tămaș. Până atunci, organizatorii au pregătit pentru fiecare seară momente artistice deosebite pentru toate vârstele, printre invitați regăsindu-se Mirela Mănescu – Felea, Oana Bozga Pintea, Virginia Irimuș, Fuego, Anna Lesko, Jamaika și mulți alții.

Ovidiu CULDA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...