FOTO/ VIDEO: ”O altfel de ședință a consiliului local”, la Alba Iulia. Hotărâri inițiate și votate de elevii de la Colegiul Economic, în cadrul proiectului de educație civică ”Joc de strategie: politica locală
Sâmbătă, la Alba Iulia, a avut loc o altfel de ședință a consiliului local. Elevii de la Colegiul Economic s-au transformat, pentru o zi, în reprezentanți ai unor partide, în forul decizional local, au inițiat hotărâri, pe care le-au dezbătut și apoi le-au votat. Activitatea a făcut parte din cadrul proiectul de educație civică ”Joc de strategie: politica locală”.
La ședință au asistat și câțiva dintre consilierii locali în funcție, Rodica Andronescu, Cornel Sandu, Gabriel Lupea și Mircea Trifu.
”Astăzi, am renunțat pentru o zi la calitatea de ales local și am luat parte la simularea unei ședințe de consiliu local, în calitate de cetățean al municipiului Alba Iulia. Proiectul Fundației Friedrich Ebert, își propune a stimula interesul elevilor și al tinerilor, pentru politica și problemele comunității. Felicitări atât organizatorilor cât și elevilor, pentru inițiativa și implicare!”, a spus consilierul PNL Gabriel Lupea.
Jocul de strategie este o metodă de educație politică prin care se urmărește ideea de a simula cât mai real posibil activitatea unei instituții politice existente. În proiectul propus de Fundația Friedrich Ebert tinerii din municipiul Alba Iuliaau participat timp de 2 zile la un training de formare în care le-au fost facilitate cunoștințe despre modalitatea de funcționare a instituțiilor democratice din România, dar și mecanismele de participare prin care cetățenii pot interveni în luarea deciziilor publice.
Fundația Friedrich Ebert (FES) din Germania a dezvoltat în urmă cu 10 ani un Joc de strategie care are în prim plan politica locală și de atunci îl derulează cu succes în Germania, Croația sau Cehia, iar din 2009 și în România în peste 30 de localități: Mediaș (Sibiu), Brașov (Brașov), Satu Mare (Satu Mare), Piatra Neamț (Neamț), Sibiu (Sibiu), Bârlad (Vaslui), Turda (Cluj), Mioveni (Argeș), Horezu(Argeș) Bistrița (Bistrița-Năsăud), Ștei (Bihor), Suceava (Suceava), Curtea de Argeș (Argeș), Deva (Hunedoara), Târgoviște (Dâmbovița), Horezu (Argeș), Cisnădie (Sibiu), Isaccea (Tulcea), Vulcan (Hunedoara), Câmpulung Muscel (Argeș), Câmpulung Moldovenesc (Suceava), Orăștie (Hunedoara), Bicaz (Neamț) etc.
[nggallery id=2806]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun