Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: În pragul sărbătorilor de iarnă, Târg de Crăciun și concert de colinde în centrul orașului Câmpeni

Mondoc Adriana

Publicat

în

La fel ca și în marile orașe de la noi în țară și din străinătate, în „Capitala Țării Moților” au avut loc ieri și azi două evenimente specifice sărbătorilor de iarnă, desfășurate într-un decor hibernal autentic, cu foarte multă zăpadă depusă la sfârșitul săptămânii trecute. 

Ca noutate în acest an este faptul că târgul a fost organizat printr-un parteneriat încheiat între Primăria Cîmpeni cu Colegiul Național „Avram Iancu”, Liceul Tehnologic Silvic și Școala Gimnazială Cîmpeni, tocmai pentru a aduce bucurie în prag de sărbătoare atât copiilor, cât și tuturor cetățenilor din localitate sau din zonele apropiate – așa cum a menționat primarul Ioan Călin Andreș în invitația adresată cu ocazia acestui eveniment.

Astfel, ieri, în Piața „Avram Iancu” din centrul orașului s-a desfășurat Târgul de Crăciun organizat în scop caritabil, acolo unde elevii de la școlile participante au expus spre vânzare produse alimentare și diferite obiecte realizate de ei, iar banii adunați cu această ocazie au fost redirecționați către cei care aveau nevoie.

YouTube video

În continuare, azi, începând cu ora 17, copiii au așteptat să-l întâmpine pe Moș Crăciun după o slujbă religioasă susținută de preoții din localitate și colindele tradiționale românești fredonate de aceștia, precum și de Ansamblul Folcloric „Zestrea Iancului” din cadrul  Universității ,,1 Decembrie” Alba Iulia, condus de prof. univ. dr. pr. Domin Adam.

YouTube video

Cel mai emoționant moment a fost sosirea lui Moș Crăciun încărcat cu daruri pentru copii, care a urcat pe scenă și, după ce a ascultat câteva colinde, a plecat să împartă daruri copiilor, tocmai când a început un impresionant foc de artificii, urmărit de toți cei prezenți în piață, atât copii cât și însoțitorii acestora.

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE | INCENDIU izbucnit la o anexă gospodărească în Blaj: Intervin pompierii cu două autospeciale

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE | INCENDIU izbucnit la o anexă gospodărească în Blaj: Intervin pompierii cu două autospeciale Un incendiu a izbucnit marti, 13 august, în jurul orei 15.40 la o anexă gospodărească din Blaj. Citește și: UPDATE | INCENDIU izbucnit la o locuință din Mogoș: Intervin pompierii din Câmpeni și SVSU Mogoș Garda de interventie Blaj intervine […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea