FOTO-VIDEO: E iarnă în toată regula la Poarta Raiului, în Munții Șureanu. JOI se deschide sezonul de schi
Iarna s-a instalat deja în Munții Șureanu și a creat adevărate peisaje de basm.
Iubitorii de zăpadă, dar mai ales amatorii sporturilor de iarnă au astfel motiv de bucurie, pentru că de JOI, se dă startul oficial la un nou sezon de schi pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Șureanu.
Poarta Raiului este o zonă de o frumusețe deosebită, situată între vârfurile Șureanu, Pătru și Canciu, descrisă în povestirile lui de marele romancier Mihail Sadoveanu.
Situată la o altitudine de 1565 m, oferă zăpadă naturală timp de aproape 5 luni pe an, din decembrie până la sfârșitul lunii aprilie.
Domeniul Schiabil “Poarta Raiului” din Munții Șureanu a fost inaugurat în anul 2009. Datorită amplasării și a altitudinii mari la care se găsește, veți descoperi aici, una dintre zonele cu cea mai lungă durată de schi din cursul unui an.
Amenajrea pornește de la altitudinea minimă de 1650m, limita superioară a pârtiilor ajungând până la altitudinea de 2010m. În afară de pârtiile amenajate, zona prezintă un deosebit potențial pentru schi în afara pistei sau schi de tură.
Dotările domeniului Schiabil Poarta Raiului din Munții Șureanu: o parte din pârtii sunt deservite de un telescaun care pornește de la baza domeniului (altitudine 1650m) și urcă până la 2010m, sub vârful lui Pătru. Din partea superioară a telescaunului pornesc două variante de pârtie, una de dificultate medie (roșie) iar cealaltă de dificultate mare (neagră).
Tot de la altitudinea de 1650m pornește și teleschiul care urcă până la 1809m. De la capul de sosire al stației se poate coborî pe o variantă de pârtie roșie și două variante de pârtie albastră.
[nggallery id=4937]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor