Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO: Cursurile la școala gimnazială din Micești, reluate din toamnă, la începutul anului școlar 2019-2020. Părinții așteptați să depună cereri de înscriere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi după-masa, la Școala din Micești, a avut loc o nouă întâlnire a părinților cu directorul Liceului cu Program Sportiv și viceprimarul Gabriel Pleșa.dani16

Procesul deschis de Comitetul de Părinţi din cadrul Şcolii Gimnaziale Miceşti împotriva celor două instituţii –  Inspectoratul Școlar Județean Alba și Liceul cu Program Sportiv, a fost finalizat miercuri, 6 martie 2019, iar Curtea de Apel a respins recursul reprezentanţilor Liceului cu Program Sportiv, rămânând, astfel, valabilă decizia Tribunalului Alba, care a dat dreptate părinţilor din Miceşti.

Ca urmare a deciziei Curții de apel, părinții doresc întoarcerea cât mai urgență a elevilor la Școala din Micești, dacă ar fi posibil, chiar după vacanța de Paște. Aceștia afirmă că acest lucru ar da un plus de credibilitate școlii, iar părinții nu ar mai privi cu teamă întoarcerea copiilor la Micești.

Directorul instituției de învățământ a adus la cunoștință părinților că pentru anul școlar 2019-2020 există plan de școlarizare pentru Școala Micești, aceștia urmând să depună la secretariatul școlii o cerere de înscriere până în data de 7 mai 2019, pentru ca elevii să înceapă cursurile în toamnă la Micești. Cererile vor fi înaintate Inspectoratului Școlar Județean, iar de acolo Ministerului pentru centralizare.

Viceprimarul Gabriel Pleșa a adus asigurări părinților că administrația locală îi va sprijini în continuare în demersul lor. Acesta a mai precizat că susține ideea de a transforma clădirea Căminului Cultural din Micești în grădiniță pentru a suplimenta locurile pentru preșclari, iar actualele săli în care funcționează să fie în viitor întrebuințate de ciclurile primar și gimnazial.

Reamintim că ciclul gimnazial de la şcoala din localitatea Miceşti a fost transferat, la începutul anului şcolar 2018 – 2019, la Liceul cu Program Sportiv. Comitetul de Părinţi al şcolii gimnaziale nu a fost de acord cu hotărârea din 17 ianuarie 2018 şi a contestat-o în instanţă.

În final, copiii nu au avut altă soluţie decât să meargă la Liceul cu Program Sportiv, dar, ca urmare a deciziei din justiţie, clasele gimanziale ar trebui reînfiinţate la şcoala din Miceşti. Instanţa de fond a considerat că hotărârea Consiliului de Administraţiei de la Liceul cu Program Sportiv este nelegală pe motiv că nu a avut în vedere decât un singur criteriu, cel economic, din toate cele şase prevăzute în Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 5472/2017 privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat. Celelate criterii care trebuiau analizate sunt criteriul legislativ, criteriul demografic, criteriul geografic, criteriul socio-economic şi criteriul relevanţei.

[nggallery id=7014]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea