Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Concert minunat cu „trubadurii” TCHA-BADJO, la Framm’s, în Cetatea Alba Carolina. Nu-i rataţi astăzi, la Poarta a IV-a! Muzică tradiţională, din întreaga lume

Alexandra Mates

Publicat

în

concert framms31O seară excelentă au petrecut cei care au ales duminică terasa Framm’s din Cetatea Alba Carolina. De la Costa Rica la Buenos Aires, Rio de Janeiro, Bruxelles, Amsterdam, Berlin şi Praga, trubadurii Tcha-Badjo au sosit la Alba Iulia, unde au pus în scenă un concert inedit de muzică vocal-instrumentală, “gustat” la maxim de publicul prezent. Muzică tradiţională, din întreaga lume, pe ritmuri de chitară, ţambal şi vioară, a răsunat duminică în “colţişorul de rai” din Cetate, Framm’s.  

 Într-o atmosferă destinsă, carismatici şi plini de energie, 5concert framms30 instrumentiști talentați au prezentat albaiulienilor şi celor prezenţi o parte din repertoriul internațional de muzică tradițională pe care și l-au însușit de-a lungul timpului în lumea întreagă.

Trubadurii au împrumutat câte ceva și din tradițiile muzicale ale locului, pe care le vor prezenta lumii întregi în cadrul viitoarelor turnee. TCHA-BADJO a venit la Alba Iulia într-o formulă de cvintet Charles Fréchette – chitară, Damien Levasseur – chitară, Jean Russell – contrabas, Coline Rigot – vioară, Michael Cotnoir – chitară.

Cei care au pierdut concertul au ocazia să-i vadă şi să-i asculte luni, 1 septembrie. În jurul orei 15.00, trubadurii “Tcha-Badjo” vor fi prezenţi în fața Porții a IV-a a Cetăţii Alba Carolina, unde vor concerta din nou în aer liber, pentru a-şi promova repertoriul în faţa trecătorilor.

Repertoriul Tcha-Badjo cuprinde și Hora mărțișorului compusă de către Grigoraș Dinicu, piesă pe care aceștia au interpretat-o cu virtuozitate în Peru.

Proiectele Citylogo și Gastronomic Cities, finanţate de către Comisia Europeană prin Programul URBACT II în cadrul căruia Municipiul Alba Iulia este partener alături de alte oraşe europene, susţin concertul TCHA-BADJO,  organizat în premieră în Alba Iulia. Printre obiectivele proiectelor se numără şi creşterea vizibilităţii oraşului Alba Iulia la nivel naţional şi internaţional ca destinaţie atractivă pentru turişti şi investitori.

Vă prezentăm mai jos imagini foto video din cadrul concertului:

[nggallery id=2255]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

„Tabere: Valori pentru Mâine” | 40 de copii și tineri din județul Alba vor putea participa gratuit la ateliere de educație non-formală, sesiuni de consiliere și psihoterapie

Bera Larisa

Publicat

în

„Tabere: Valori pentru Mâine” | 40 de copii și tineri din județul Alba vor putea participa gratuit la ateliere de educație non-formală, sesiuni de consiliere și psihoterapie La începutul lunii iulie, Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc lansează cea de-a doua ediție a proiectului „Tabere: Valori pentru Mâine”, un proiect […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea