Rămâi conectat

Actualitate

FOTO VIDEO| Circul a revenit în Alba Iulia: Poveștile de viață are artiștilor Circus Massimo și greutățile pe care un astfel de spectacol le întâmpină, în timpul unei pandemii

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO| Circul a revenit în Alba Iulia: Poveștile de viață are artiștilor Circus Massimo și greutățile pe care un astfel de spectacol le întâmpină, în timpul unei pandemii

Mersul la circ, una dintre cele mai plăcute și așteptate activități aât pentru copii, cât și pentru adulții care îi însoțesc, revine încet în atenția publicului, după o lungă pauză din cauza pandemiei de COVID-19.

Circus Massimo, unul din multele astfel de caravane care se opreau frecvent în județul Alba pentru a încânta publicul, a poposit la Alba Iulia, pentru a-și desfășura spectacolele, până în 10 octombrie.

Antal Donnert a intrat în lumea circului de mic copil. Familia sa are o tradiție din anul 1886. La vârsta de 5 ani a intrat în primul spectacol, împreună cu tatăl său, cu care arăta dresura de cai, după care a lucrat 47 de ani cu elefanții. Acum, s-a orientat spre căței.

Când s-a dat legea( n.r. interzicerea folosirii animalelor în circuri, cu excepţia câinilor, cailor, delfinilor şi a unor păsări exotice), a emigrat în Rusia, împreună cu elefanții și cu toate animalele pe care le avea, pentru că acolo mai era voie să lucreză cu animale. După moartea elefantului, l-a cuprins tristețea, s-a întors înapoi în Ungaria cu restul de animale cu care a rămas, le-au relocat în alte locuri și soția lui a cumpărat dresura de căței și i-a dresat singură. I-a învățat pe toți să facă trucurile pe care le fac în spectacol.

YouTube video

Domnul a mai fost în Alba Iulia în urmă cu 20 de ani, când a plecat cu circul din Budapesta. I-a plăcut foarte mult orașul și oamenii de aici. Sunt foarte receptivi. În prima săptpmână de spectacol a venit lumea, au fost foarte încântați de acesta. Cu toate că au lipstit animalele, nu s-a simțit lipsa.

Pe lângă aceste povești uimitoare de viață, mai există din păcate și un aspect negativ, care afectează în mod direct viața acestor profesioniști.

În acest sens, Viorel Hrictu a povestit pentru ziarulunirea.ro următoarele: „Întotdeauna întâmpinăm probleme cu primăriile.

Ni se dă refuz la solicitare de a intra în oraș, e normal să le cerem, de a închiria un teren de la primării, niciodată nu primim un refuz oficial.

Pur și simplu, primarul nu vrea. De exemplu, la Blaj a refuzat să îmi dea un răspuns oficial ,a spus că nu mi se aprobă cererea. Motivul- nu știm care e.

Problema asta o întâmpinăm cu circurile după doi ani de pandemie. Când ni se dă voie să lucrăm, domnii primari nu vor să ne dea voie în localități.

Este păcat, e o tradiție de circ, noi altceva nu știm să facem. Bucurăm copiii, bucurăm sufletele oamenilor care vin la spectacolele noastre din ce în ce mai puțini, dar asta este situația. Cu asta ne confruntăm în ultima perioadă.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea