FOTO-VIDEO: ”Cascade” de aplauze pentru festivalul ”Suflet de român” la Alba Iulia. A doua seară de spectacol în Piața Cetății
De o sărbătoare a cântecului și a dansului popular plină de culoare și tradiție au avut parte albaiulienii și toți cei care s-au aflat în acest weekend la Alba Iulia. Este vorba despre Festivalul ”Suflet de român”, a doua ediție, ce a a adus pe scenă, în ”cealaltă capitală”, o suită de artiști consacrați din țară, dar și tineri interpreți de muzică populară. Timp de două zile, mii de suflete de români pezenți în Piața Cetății s-au bucurat de un adevărat regal folcloric. Cascade de aplauze au curs duminică seara, la finalul festivalului, din partea publicului legănat de cântecele din minunatul folclor.
Veta Biriș, Mariana Anghel, Ionuț Fulea, inițiatorul festivalului, Gheorghe Roșoga, Mariana Deac, Nineta Popa, Angela Buciu, Ina Todoran, Vlad Miriță, Leontina Ciucur, acompaniați de Orchestra Codru de România, sunt doar câțiva dintre artiștii care au reușit să ducă mesajul cântecului românesc la sufletele celor prezenți la festival.
La fel ca în prima seară, și duminică, în cea de-a doua seară, Piața Cetății din Alba Iulia a fost plină ochi de români dornici să asculte și să trăiască pe viu muzică populară din aproape toate zonele etnofolclorice.
Cântece patriotice, jiane, hațegane sau doine, de toate i-au făcut pe spectatori să se simtă cu adevărat români.
Festivalul ”Suflet de român” este fără doar și poate un eveniment de calitate, cu artiști de excepție și un public unic și minunat, așa cum chiar mulți dintre cei care au cântat pe scenă au spus-o.
Spectacolul a fost prezentat de către cunoscuta prezentatoare TV , Iuliana Tudor.
Suflet de Român a atras mii de iubitori de folclor încă de la prima ediție, reunind la Alba Iulia cele mai importante nume din muzica populară. Evenimentul alătură tinerii interpreți cu cei consacrați, pentru a realiza astfel o simbioză între valorile actuale și cele în devenire.
Festivalul de folclor „Suflet de Român” își propune redescoperirea și promovarea valorilor tradiționale strămoșești prin cântul autentic din zonele istorice ale României.
Este cel mai mare eveniment de folclor organizat în parteneriat cu municipalitatea din Alba Iulia, un preambul perfect pentru marele moment folcloric ce este cuprins în programul anual al Festivalului de România – 1 Decembrie. Acest festival își propune valorificarea tradițiilor și obiceiurilor naționale, cultivarea dragostei și respectului pentru tradițiile, obiceiurile și folclorul românesc, receptarea frumosului din arta populară.
Festivalul își propune de asemenea să realizeze o punte între generații, să aducă în atenția publicului artiști consacrați ai folclorului românesc, dar și gerenații tinere de interpreți.
[nggallery id=857]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 3 minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918