Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Călin Popescu Tăriceanu și-a încheiat campania pentru Ardeal, la Alba Iulia, printr-un eveniment fastuos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Călin Popescu Tăriceanu a fost așteptat astăzi, de la ora 16.30, la Pavilionul Mercur din Alba Iulia de simpatizanți din 12 județe, tulnicărese și muzică de fanfară. Așa cum s-a anunțat, evenimentul de încheiere a campaniei prezidențiale a fost unul fastuos, prin care peste 1.000 de persoane și-au arătat susținerea față de Călin Popescu Tăriceanu și față de proiectul său, România a 7-a putere a Uniunii Europene.

Tariceanu, Alba Iulia01

Manifestarea a început cu intonarea Imnului de stat al României, un scurt moment muzical realizat de Fanfara Transilvania din Cugir, urmat un dialog comic între doi artiști de la teatrul Bulandra, prin care a fost ironizată clasa politică.

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit în fața susținătorilor despre proiectul său de țară, precizând că nu își dorește să devină un președinte la fel cum a fost Traian Băsescu, pe care la denumit ”blestemul României”, din ultimii 10 ani.

Tariceanu, Alba Iulia05

”România trăiește un risc major, iar acest blestem ar putea să se prelungească, prin acoliții lui – Klaus Iohannis, Elena Udrea sau Monica Macovei. Cred că România trebuie să se ferească și ar trebui să aleagă un altfel de președinte. Un președinte care să fie serios și respectuos cu cetățenii lui și care a demonstrat că este capabil și competent”, a declarat Tăriceanu.

Președintele Senatului nu a uitat de contracandidatul său de dreapta, Klaus Ioahnnis, de care a spus că nu are experiență decât în administrația locală.

”Stimați colegi, meseria de președinte nu se învață la Cotroceni. Nu se face calificare la locul de muncă, la Cotroceni (…) Domnul Iohannis a uitat un lucru foarte important: Guvernul pe care l-am condus a alocat nu mai puțin de 65 de milioane de euro pentru ca Sibiul să arate așa cum îl știți cu toții. Dacă am fi alocat 65 de milioane de euro în oricare alt oraș din România, probabil acel oraș ar fi arătat la fel de atrăgător. Sigur, ar fi fost onest din partea lui Iohannis, dar nu-i stă în caracter, să spună acest lucru. De la primăria Sibiului e cale lungă de tot. Sunt multe trepte care ar trebui parcurse. Cu tot respectul, Sibiul nu este nici măcar cât un sector al Bucureștiului. Așa că, dacă asta este singura calitate care-l recomandă pe domnul Iohannis, vreau să vă spun că este cu totul și cu totul insuficient”, a completat Tăriceanu.

Tariceanu, Alba Iulia07

Acesta a lăsat să se înțeleagă că ACL ar fi vechiul PDL, iar dacă românii îl vor vota pe Iohannis, la putere ar ajunge ”acoliții” lui Băsescu.

”Când mă uit la ACL – PDL, partidul domnului Băsescu, Boc, Blaga, Udrea, care a guvernat, știți cum România între 2009-2012, a ajuns să se spele de toate relele, de toate păcatele și să se prezinte sub o nouă identitate. După ce au reprezentat cea mai mare catastrofă în România după 1990 ei sunt ajutați de denumirea istorică, de PNL pentru a avea o nouă față politică. Și această șmecherie merge. Sunt în continuare mulți naivi în România. Îi felicit! Votați-i și o să vă mai păcălească încă o dată la fel ca în 2009. Au furat, au extins corupția la cote nebănuite”, a mai spus Tăriceanu.

Un susținător îmbrăcat în costum popular a oferit momentul serii – cu o voce groasă, a întrerupt alocuțiunea lui Tăriceanu, în timp ce vorbea despre Iohannis și clasa politică: ”Domnule președinte, despre sași se spune așa, nu contează că-i prost, mare să fie”. Din sală s-au auzit râsete și aplauze iar Tăriceanu a completat: ”Știm cu toții că sașii sunt o minoritate de origine germană. Vreau să vă spun că viitorul președinte trebuie să fie tuturor românilor, și al maghiarilor și al sașilor, moldovenilor, muntenilor și al dobrogenilor. Eu mă adresez tuturor”.

Tariceanu, Alba Iulia18

Seara s-a încheiat cu concert de muzică populară susținut de Veta Biriș, care a interpretat alături de Tăriceanu și echipa de campanie piesa, ”Noi suntem români”.

Tariceanu, Alba Iulia10

Evenimentul a durat o oră și 30 de minute.

[nggallery id=2508]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea