FOTO-VIDEO: Baraj în semifinala concursului de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. Liceele calificate în finală și întrebările din concurs
Luni, de la ora 09.00, în Sala Unirii din Alba Iulia s-a desfăşurat semifinala celei de a V-a ediții a concursului pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. În acest an, s-au înscris în concurs echipe de la cinci licee albaiuliene, dintre care doar patru s-au calificat în finală. Este vorba despre Liceul de Arte ”Regina Maria”, Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan , Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” și Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”.
Echipa de la Liceul de Arte ”Regina Maria” a câștigat detașat în semifinale, obținând cel mai mare punctaj (20p), în vreme ce pe locul II s-a clasat Colegiul ”HCC” cu 17 puncte, iar pe locul III echipa de la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan”, cu 12 puncte.
Pentru stabilirea echipei aflate pe locul IV a fost nevoie de două probe de baraj, între Colegiul Național ”Mihai Viteazul” și Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”, elevii de la Economic reușind să se califice în finala concursului. La prima probă, elevii au avut de răspuns la 10 întrebări și, întrucât ambele echipe au răspuns corect la trei întrebări, s-a organizat o a doua probă de baraj.
Concursul care are drept scop creșterea interesului elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric local, reunește an de an cele mai bune instituții școlare liceale din Alba Iulia.
În cadrul concursului, fiecare liceu este reprezentat de o echipă formată din patru elevi, care trebuie să răspundă la o serie de întrebări despre istoria oraşului Alba Iulia.
În semifinale, elevii au trebuit să răspundă la un set de 20 de întrebări. Echipele au fost formate din câte 4 elevi, iar timpul acordat a fost 30 de minute, deci, un minut și jumătate pentru fiecare întrebare.
În finală, elevii se vor confrunta cu 40 de întrebări, formulate de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Finala concursului va fi organizată joi, 21 aprilie 2016, de la ora 10.00, în Sala de Bal de la Alba Mall.
Cele patru echipe calificate în finală vor fi recompensate cu premii în valoare de 12.000 lei, premii oferite de Primăria Municipiului Alba Iulia.
Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.
Alexandra Mateș; Dragoș Suciu
[nggallery id=1956]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
23 noiembrie 2024 | Episcopul Emilian Birdaș aniversat la 103 ani de la naștere, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia
23 noiembrie 2024 | Episcopul Emilian Birdaș aniversat la 103 ani de la naștere, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia Ioan Birdaș s-a născut la data de 23 noiembrie 1921 în satul Rohia, din județul Maramureș. La doar 14 ani a intrat ca frate în Mănăstirea Rohia, fiind tuns în monahism sub numele de Emilian […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii5 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii