FOTO, VIDEO Avansări în grad și exerciții demonstrative, la ISU Alba, de Ziua Pompierilor din România
Trei subofițeri și doi ofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba au fost avansați în grad, duminică, cu ocazia unei ceremonii desfășurate de Ziua Pompierilor din România.
La sediul ISU din Alba Iulia a fost organizat evenimentul ”Ziua porților deschise”, prilej cu care, în cadrul unui ceremonial militar și religios, au fost prezentate ordinele și mesajele primite cu ocazia ”Zilei Pompierilor din România”, cinci militari fiind avansați în grad:
În gradul de locotenent colonel – maiorul Mărginean Vasile Dan;
În gradul de maior – căpitanul Buciuman Emil Vasile;
În gradul de plutonier adjutant – plutonier major Gaia Viorel Radu și plutonier major Spatacian Ion Adrian Florin;
În gradul de plutonier major – plutonierul Paul Ionel Horea.
Ziua Pompierilor a inclus și manifestarea ”Voluntar pentru o zi” – expoziție cu tehnică și mijloace din dotarea inspectoratului, exerciții demonstrative și activități interactive cu publicul.
La eveniment au participat reprezentanți din administrația județeană, cadre militare active și în rezervă, familiile acestora și simpli cetățeni.
”Suntem într-un an cu deschidere, cu semnale pozitive, vă felicit încă o dată pe toți pentru activitatea desfășurată, iar pe invitați îi asigur că vom folosi cu eficiență maximă resursele pentru îndeplinirea misiunii noastre (…) Întreaga noastră activitate va fi pusă în slujba cetățeanului și pentru îndeplinirea misiunilor pe care le avem încredințate”, a spus șeful ISU Alba, colonelul Dorel Sofica.
”În numele Consiliului județean Alba, vreau să vă mulțumesc dvs., familiilor dvs., și să vă spun, nu din complezență, nu dintr-o formulă protocolară, ci din suflet, ”La mulți ani”, Dumnezeu să vă binecuvânteze ca de fiecare dată când mergeți în misiuni să vă întoarceți cu bine”, a spus vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman.
Ziua de 13 Septembrie a fost şi va rămâne un reper fundamental în conştiinţa naţională a românilor prin faptele de armă săvârşite sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu. Intrarea trupelor otomane invadatoare în Bucureşti a prilejuit unităţilor militare româneşti, printre care şi Compania de Pompieri, să înscrie unul dintre momentele înălţătoare ale Revoluţiei române, încleştarea din Dealul Spirii devenind un simbol al luptei poporului român pentru libertate şi independenţă. Această bătălie reprezintă prima afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă a ostaşilor noştri, ca parte integrantă a tinerei armate române moderne, constituită în urma păcii de la Adrianopole 1829.
Pentru a cinsti memoria pompierilor militari care au căzut la datorie în Dealul Spirii, dar şi a celorlalţi pompieri, eroi peste veacuri, data de 13 Septembrie a fost declarată Ziua Pompierilor din România. Sărbătoarea constituie un prilej de evocare a faptelor de arme săvârşite acum un veac şi jumătate de militarii pompieri din Bucureşti care, alături de infanteriştii Regimentului 3 şi masele revoluţionare ridicate la luptă, au înscris o pagină de eroism în lupta poporului român pentru emancipare naţională şi socială.
[nggallery id=983]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Bărbat de 32 de ani, ARESTAT preventiv pentru TRAFIC de minori: Ar fi recrutat o fată de 17 ani pe care a determinat-o să practice prostituția în Alba Iulia
VIDEO | Bărbat de 32 de ani, ARESTAT preventiv pentru TRAFIC de minori: Ar fi recrutat o fată de 17 ani pe care a determinat-o să practice prostituția în Alba Iulia Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Alba Iulia, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, […]